«Στον αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί το μεγάλο τουρνουά «Νίκος Γκάλης» στη Ρόδο

«Στον αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί το μεγάλο τουρνουά «Νίκος Γκάλης» στη Ρόδο

«Στον αέρα» κινδυνεύει να τιναχθεί το μεγάλο τουρνουά «Νίκος Γκάλης» στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11372 ΦΟΡΕΣ

Κεκλεισμένων των θυρών αποφασίστηκε να γίνει, αρχικά, η διεξαγωγή του σημερινού αγώνα μπάσκετ μεταξύ Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Κλειστό Γήπεδο της Καλλιθέας στην πρεμιέρα του τουρνουά «Νίκος Γκάλης» το οποίο αναμενόταν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από το φίλαθο κοινό της Ρόδου. Ο λόγος αφορά την έλλειψη άδειας πυρασφάλειας που απαιτείτο προκειμένου να γίνει ο αγώνας.

Σε δηλώσεις του στη "Ροδιακή", ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Νικολής επισήμανε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι στις 30/08 άλλαξε η σχετική νομοθεσία, με ΦΕΚ που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση, το οποίο προσδιορίζει ρητά ότι όλα τα κλειστά γυμναστήρια αυξημένης χωρητικότητας,  προκειμένου να διεξαχθούν αγώνες σε αυτά χρειάζονται πέρα από την άδεια λειτουργίας που απαιτούνταν μέχρι σήμερα, πλέον χρειάζεται και άδεια πυρασφάλειας την οποία έως τώρα το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλιθέας δεν διαθέτει.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο γήπεδο στη Ρόδο αλλά και δεκάδες ακόμα περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. 

Λίγο μετά τις 16:30, στα 3'.40'' για τη λήξη της Β' περιόδου, κάποιοι φίλαθλοι κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παρευρισκομένων εντός του γηπέδου, με παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και σε συνεννόηση με το αρχηγείο της ΠΥΡ, στο σημείο μετέβησαν προληπτικά εθελοντές πυροσβέστες και προσωπικό της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του δήμου με ειδικά οχήματα, αλλά και πυροσβεστικό όχημα με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. 

 

Πώς κύλησε ο αγώνας

Μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα της Φενέρμπαχτσέ και μια διαφορά εφτά πόντων μπροστά, η Μακάμπι, όχι απλώς κατάφερε και ισορρόπησε, αλλά πέρασε μπροστά, κερδίζοντας τις μάχες, κυρίως κάτω από το καλάθι. Το 26-20 υπέρ των ισραηλινών ήταν ενδεικτικό της διαφοράς στην πρώτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να κάνουν την… πρόβα τους πριν το ξεκίνημα των εθνικών πρωταθλημάτων και της Ευρωλίγκας.

 

Και η δεύτερη περίοδος ήταν ενδιαφέρουσα, αφού αρχικώς η Φενέρμπαχτσέ κατάφερε να …ροκανίσει τη διαφορά για το 32-31, όμως με νέα αντεπίθεση η Μακάμπι στο 1.39’’ έκανε το 39-31 και στη συνέχεια διατήρησε τη διαφορά της για το 42-35.

 

Στην τρίτη περίοδο η Μακάμπι, όσον αφορά το μεγαλύτερο διάστημα τουλάχιστον, έκανε επίδειξη ισχύος και συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά της. Από την άλλη, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε ένα δίλεπτο, για να …διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις, δείχνοντας στη λήξη ο φωτεινός πίνακας το 70-61.

 

Κι εκεί που όλα κυλούσαν υπέρ της Μακάμπι στην τέταρτη περίοδο, η Φενέρ έδειξε τι μπορεί να κάνει αν υποτιμηθεί, αφού έφερε το ματς στο 80-77 ένα λεπτό πριν τη λήξη και αν ήταν πιο εύστοχη από τα 6,75, θα μπορούσε να περάσει και μπροστά. Παρόλα αυτά, με καθαρό μυαλό οι Ισραηλινοί διαχειρίστηκαν σωστά τις τελευταίες φάσεις για το τελικό 82-78.

 

 

Διαιτησία: Τσολάκος, Τσιμπούρης, Μαρινάκης

 

 

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 43-35(ημ.), 70-61, 82-78

Διαιτητές: Τσολάκος- Τσιμπούρης- Μαρινάκης

 

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Κλίβελαντ 8(2), Ουέμπ 8(2), Μπράουν 10(1), Μπάλντγουιν 16, Μένκο 2, Σόρκιν 5, Ντι Μπαρτολομέο 2, Ριβέρο 6, Νέμπο 7, Μπλατ 8(2), Κόλσον 10.

 

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλεϊ 5, Ουιλμπέκιν 11, Σανλί 15, Παπαγιάννης, Μαχμούτογλου 6(1), Μπιπέροβιτς 2, Πιερ 7(1), Ντόρσει 5(1), Καλάθης 8, Μαντάρ 6, Σεστίνα 7.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη