Φυλάκιση τριών ετών σε 43χρονο για την κατοχή 70 γραμμαρίων ηρωίνης

Φυλάκιση τριών ετών σε 43χρονο  για την κατοχή 70 γραμμαρίων ηρωίνης

Φυλάκιση τριών ετών σε 43χρονο για την κατοχή 70 γραμμαρίων ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9480 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 43χρονο που είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 70 γραμμάρια ηρωίνης.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον 43χρονο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σύμφωνα με τις οποίες ο 43χρονος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ηρωίνης.

Έτσι στις 23 Αυγούστου 2022 το απόγευμα, οι αστυνομικοί έστησαν «καρτέρι» και εντόπισαν τον 43χρονο έξω από το σπίτι του όπου και του έκαναν έλεγχο. Ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού έρευνα και στο σπίτι του όπου και εντοπίστηκαν :

• Ηρωίνη βάρους 70,9 γραμμάρια

• Ζυγαριά ακριβείας

• 500 ευρώ Χρήματα, ναρκωτικά και ζυγαριά κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία του ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής ηρωίνης και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Δημήτρη Ζιώγα, βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος είχε δηλώσει ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία είκοσι χρόνια και παρά το γεγονός ότι έχει παρακολουθήσει σχετικά προγράμματα δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει. Η ποσότητα των ναρκωτικών και συγκεκριμένα της ηρωίνης που βρέθηκε σπίτι του, ο 43χρονος είχε πει ότι την είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, όπως και για τη χρήση αυτής είχε και τη ζυγαριά που εντοπίστηκε στην κατοχή του.

Σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προέρχονται όπως είχε πει από τις κατά καιρούς διάφορες εργασίες που κάνει για να ζήσει και όχι από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επαναλαμβάνοντας τέλος και αυτά που προανακριτικά είχε υποστηρίξει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, ο 43χρονος είχε πει πως την ποσότητα της ηρωίνης την είχε εντοπίσει σε εγκαταλελειμμένο χώρο στο παλιό Νοσοκομείο.

Τελικά ο 43χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της εισαγωγής του σε κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης και της υποβολής του σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου