Καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων του δήμου Ρόδου εναντίον του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας

Καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων του δήμου Ρόδου εναντίον του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας

Καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων του δήμου Ρόδου εναντίον του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5887 ΦΟΡΕΣ

Τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Φλοσκάκη κατήγγειλε  το δ.σ. του συλλόγου των υπαλλήλων του δήμου Ρόδου για το γεγονός -σύμφωνα με τους ίδιους- οτι έστειλε υπάλληλο ασυνόδευτο στον καταυλισμό των Ρομά την ημέρα της φωτιάς και οτι ο ίδιος δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα ανθρώπων. Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρουν:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώθηκε χθες από συνάδελφο χειριστή μηχανημάτων πως κατόπιν εντολής του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας μετέβηκε στον καταυλισμό των Ρομά, προκειμένου να βοηθήσει στο σβήσιμο της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας (Τρίτη).

Ο συνάδελφος με ένα JCB (φορτωτής & εκσκαφέας) προσπάθησε να σκεπάσει με χώμα τη φωτιά και να αφαιρέσει καύσιμη ύλη από σκουπίδια, μπαίνοντας στο χώρο μόνος του, χωρίς επόπτη ή/και συνοδεία, ενώ γνωρίζουμε πως ακόμα και η ίδια η αστυνομία πηγαίνει εκεί πάντα με πολυπληθή ομάδα. Μπήκε σε ένα χώρο γεμάτο καπνούς και επικίνδυνα αέρια χωρίς καν να του δοθούν τα απαραίτητα Μέσα Προστασίας (μάσκα με φίλτρα, κράνος κ.λπ.).

Η ένταση μεταξύ των Ρομά μεταφέρθηκε και στον συνάδελφο, ο οποίος αφού δέχθηκε επίθεση από μπουκάλια και σίδερα ήρθε στα χέρια αμυνόμενος με κάποιους από αυτούς. Το αποτέλεσμα ήταν ο ίδιος να φύγει βιαστικά, με πληγές στα χέρια του και με ζημιά στο μηχάνημα (σπασμένο φανάρι και τζάμι). Στο χώρο βρισκόταν και ένα όχημα πυροσβεστικής όπου οι άντρες της ήταν μάρτυρες και φώναξαν την αστυνομία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας ο οποίος προκειμένου να δείξει – όψιμα – το ενδιαφέρον του για τον καταυλισμό των Ρομά, έναν χώρο εγκαταλελειμμένο από όλες διαχρονικά τις δημοτικές αρχές, έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»