47 άτομα μαζί με τους διακινητές του εντόπισαν χθες οι Λιμενικές Αρχές σε Ρόδο και Μεγίστη - Σύλληψη διακινητή και στην Κω

47 άτομα μαζί με τους διακινητές του εντόπισαν χθες οι Λιμενικές Αρχές σε Ρόδο και Μεγίστη - Σύλληψη διακινητή και στην Κω

47 άτομα μαζί με τους διακινητές του εντόπισαν χθες οι Λιμενικές Αρχές σε Ρόδο και Μεγίστη - Σύλληψη διακινητή και στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1692 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 47 αλλοδαποί και οι δύο διακινητές τους, εντοπίστηκαν σε Καστελλόριζο και Ρόδο προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, ενώ και στην Κω συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής μεταναστών που μετέφερε και αποβίβασε στο νησί.

Πιο αναλυτικά, πρωινές ώρες χθες, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου, να κινείται προς τις ελληνικές ακτές.

Το περιπολικό πλοίο μετά από χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ακινητοποίησε τη μηχανοκίνητη βάρκα και περισυνέλεξε με ασφάλεια είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου και παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ αναγνωρίστηκε μεταξύ αυτών ο κυβερνήτης του σκάφους, ως διακινητής των υπολοίπων, ηλικίας 27 ετών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Αλλά και στο Καστελλόριζο, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του νησιού, για την ύπαρξη φουσκωτής βάρκας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Μεγίστης.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε επί της νήσου είκοσι πέντε (25) άτομα (15 άνδρες, 05 γυναίκες, 2 αγόρια και 3 κορίτσια), τα οποία περισυνέλεξε με ασφάλεια, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής τους, ηλικίας 33 ετών.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Καστελλόριζο και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ η βάρκα μεταφοράς τους βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

Τέλος στην Κω, μεσημβρινές ώρες στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κω από πολίτη για περιστατικό αποβίβασης αλλοδαπών από φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος στην περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω.

Ο 34χρονος αλλοδαπός διακινητής των υπόλοιπων συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 «κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», σε συνδυασμό με τα άρθρα 98 «έγκλημα κατ΄ εξακολούθηση» και 306 «έκθεση» του Π.Κ. καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»