Προφυλακίστηκε Σύριος για διακίνηση μεταναστών

Προφυλακίστηκε Σύριος για διακίνηση μεταναστών

Προφυλακίστηκε Σύριος για διακίνηση μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1394 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του, ο 28χρονος Σύριος που κατηγορείται ως ο διακινητή 36 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν μαζί με τον 28χρονο σε ταχύπλοο σκάφος ανοικτά της παραλίας Αφάντου στις 23 Σεπτεμβρίου 2023 και συνελήφθησαν από προσωπικό του κεντρικού λιμεναρχείου Ρόδου.

Σε βάρος του 28χρονου από τη Συρία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.
Έτσι, χθες το πρωί συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Φώτη Ρωμαίο βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως και ο ίδιος είναι μεταφερόμενος πρόσφυγας και μάλιστα αναγκάστηκε να πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα στην Τουρκία προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό των 4000 ευρώ και να το δώσει στους διακινητές για να τον μεταφέρουν στη χώρα μας. Ο Σύριος είπε επίσης ότι απώτερος σκοπός του ήταν να φθάσει στη Γερμανία και πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτός ο χειριστής του σκάφους αφού δεν γνωρίζει πώς μπορεί να το κάνει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 28χρονος αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Για τον 28χρονο από τη Συρία όλα ξεκίνησαν πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2023, όταν ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου ανατολικά της Ρόδου.

Στη συνέχεια, το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος περισυνέλλεξε τριάντα επτά (37) αλλοδαπούς (10 άνδρες, 09 γυναίκες, 12 αγόρια και 06 κορίτσια) και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Από το κεντρικό λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, ως διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω