Δημήτρης Καραγιάννης: «Η ανάγκη για προσφορά ο βασικότερος λόγος που δηλώνω παρών»

Δημήτρης Καραγιάννης: «Η ανάγκη για προσφορά ο βασικότερος λόγος που δηλώνω παρών»

Δημήτρης Καραγιάννης: «Η ανάγκη για προσφορά ο βασικότερος λόγος που δηλώνω παρών»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3030 ΦΟΡΕΣ

Ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης, κατέρχεται υποψήφιος σ’ αυτές τις εκλογές με την παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο», του δημάρχου Ρόδου (και εκ νέου υποψήφιου) κ. Αντώνη Καμπουράκη και, στη συνέντευξή του στη «Ρ», δείχνει πλήρως συνειδητοποιημένος για τους λόγους της υποψηφιότητάς του, γι’ αυτά που θα ήθελε να αλλάξουν ή να βελτιωθούν στο νησί μας καθώς και για το αντικείμενο με το οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί.


Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, βάζει τον…
συνήθως «παραγνωρισμένο» πολιτισμό σε πρώτο πλάνο, όπως και τα προβλήματα της καθημερινότητας, το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ, τα οποία δημιουργούν…εκνευρισμό στους πολίτες, όπως λέει.


Όσο για τους λόγους που αποφάσισε να εκτεθεί στην κρίση του ροδιακού λαού, είναι κατηγορηματικός λέγοντας: «Η ανάγκη για προσφορά και μόνο!»
Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Καραγιάννη στη «Ρ»:

Γιατί επιθυμείτε να ασχοληθείτε με τον δήμο της Ρόδου;
«Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση με τον δήμο της Ρόδου εκτός από μια διαδικασία αυτοεκπλήρωσης αποτελεί για εμένα μια εσωτερική ανάγκη για διαρκή προσφορά.

Όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου έχουμε κατά κάποιο τρόπο υποχρέωση να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις , στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που δηλώνω παρών σε αυτή την εκλογική μάχη. Η ανάγκη για προσφορά και μόνο».

Τι ήταν εκείνο που σας ώθησε να κατέλθετε υποψήφιος, σ’ αυτές τις εκλογές, με τον συνδυασμό του κ. Αντώνη Καμπουράκη;
«Η ενασχόλησή μου με τα κοινά εδώ και αρκετά χρόνια, μου έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά αρκετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε αυτοί είναι σήμερα επικεφαλής συνδυασμών είτε πλαισιώνουν τους συνδυασμούς αυτούς ως δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι . Μέσα από αυτή την διαδρομή, μου δόθηκε η ευκαιρία να διακρίνω την ικανότητα, την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία των ανθρώπων με τους οποίους θα επέλεγα να συστρατευτώ , για την επίτευξη των στόχων που έχει ανάγκη ο τόπος».

Τι σας ενοχλεί και θα θέλατε να αλλάξει στο νησί της Ρόδου;
«Η Ρόδος είναι ένα αμιγώς τουριστικό νησί. Αυτό, εκτός από πλεονεκτήματα, φέρει και αρκετά μειονεκτήματα τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ την καθημερινότητα όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο δεν έχει καταφέρει ακόμα καμία δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει επαρκώς, είναι το κυκλοφοριακό. Και ενώ ο δήμος έκανε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με την δρομολόγηση λεωφορείου το οποίο ανά 15λεπτά κάνει το δρομολόγιο λιμάνι Ακαντιάς– δημαρχείο και επιστροφή, δυστυχώς η προσπάθεια αυτή δεν έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης.


Τα προβλήματα της καθημερινότητας όπως το προηγούμενο, είναι αυτά που δημιουργούν εκνευρισμό στους πολίτες. Επίσης, η προσβασιμότητα των συνανθρώπων μας ΑΜΕΑ , σε όλους τους χώρους και τις υπηρεσίες είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο χρήζει σοβαρής αντιμετώπισης με στοχευμένες προτάσεις και εφαρμόσιμες και μόνιμες λύσεις. Ο πολιτισμός πρέπει να έχει έκφραση στο νησί. Οι πολιτιστικές δράσεις θα έπρεπε να είναι περισσότερες και ποιοτικότερες.

Η ανάγκη των νησιωτών για μια ποιοτική θεατρική παράσταση για παράδειγμα, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και κατά τους χειμερινούς μήνες έχει εκφραστεί πολλάκις από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Οι ιδέες πολλές και η πρόθεση από μέρους μου για συμβολή στην υλοποίησή τους δεδομένη, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας».

Εφόσον ο ροδιακός λαός σας τιμήσει με την ψήφο του και σας στείλει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, με ποιους τομείς θα θέλατε ν’ ασχοληθείτε;
«Ένας από τους τομείς που θα με ενδιέφερε είναι αυτός του πολιτισμού. Θεωρώ ότι το κομμάτι του πολιτισμού έρχεται στην δεύτερη ή ακόμα και στην τρίτη θέση των προτεραιοτήτων μιας δημοτικής αρχής και ομολογουμένως κακώς.

Η τέχνη εξημερώνει τα ήθη. Συμβάλλει στην καλλιέργεια των νέων, των αυριανών πολιτών. Άρα λοιπόν, ο πολιτισμός είναι ένα κομμάτι αναπόσπαστο από την κοινωνία μιας και συμβάλλει στην εξέλιξή της. Είναι λοιπόν, ένας τομέας με τον οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ με στόχο να συμβάλλω όχι μόνο στην ψυχαγωγία των συμπολιτών μου αλλά και την απόκτηση γνώσεων, στάσεων και εμπειριών».

Τι θα λέγατε σε έναν εν δυνάμει ψηφοφόρο σας, αν σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει;
«Όπως προανέφερα, ο μοναδικός λόγος ο οποίος με ώθησε να συμμετέχω ενεργά σε μια εκλογική διαδικασία είναι η διάθεση για προσφορά.


Έχοντας ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στο νησί της Ρόδου, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είμαι πλέον γνώστης των πολλαπλών προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί αλλά και των διαφόρων προκλήσεων τις οποίες καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Χωρίς καμία διάθεση για «κούφιες» υποσχέσεις και μεγάλα λόγια πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ και εγώ να βάλω ένα λιθαράκι στην βελτίωση των συνθηκών ζωής του τόπου μου».

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής