Προφυλακίστηκε Σύριος για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε Σύριος για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε Σύριος για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1472 ΦΟΡΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 27χρονος Σύριος που συνελήφθη ανοικτά της Ρόδου να μεταφέρει 23 μη νόμιμους αλλοδαπούς από τα τουρκικά παράλια.

Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα. Μαριέττα Ξενάκη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος είπε πως δεν ήταν αυτός ο κυβερνήτης του σκάφους αλλά βοηθός και είχε δεχτεί να το κάνει αυτό, προκειμένου να έρθει στη χώρα μας καθώς δεν είχε όλο το ποσό που του ζητούσαν. Έτσι, έδωσε 2000 ευρώ και συμφώνησε να βοηθήσει για να τον πάρουν μαζί. Λίγο πριν τον εντοπισμό τους από τους λιμενικούς, ο κυβερνήτης του σκάφους τους εγκατέλειψε και έτσι ο 27χρονος Σύριος είπε ότι αναγκάστηκε να το αναλάβει εκείνος.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 27χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.
Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 πρωινές ώρες όταν περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου, να κινείται προς τις ελληνικές ακτές.

Το περιπολικό πλοίο μετά από χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ακινητοποίησε τη μηχανοκίνητη βάρκα και περισυνέλεξε με ασφάλεια είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου και παραδόθηκαν στα στελέχη ασφάλειας του κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ αναγνωρίστηκε μεταξύ αυτών ο κυβερνήτης του σκάφους, ως διακινητής των υπολοίπων, ηλικίας 27 ετών.

Προανάκριση διενεργείται από το κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω