Έπαυσε η δίωξη για τον εκβιασμό της μητέρας του

Έπαυσε η δίωξη για  τον εκβιασμό της μητέρας του

Έπαυσε η δίωξη για τον εκβιασμό της μητέρας του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2011 ΦΟΡΕΣ

Δικάστηκε χθες από το tριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 37χρονος Καλύμνιος που κατηγορούνταν για απόπειρα εκβίασης και σωματική βία σε βάρος της μητέρας του.

Πρόκειται για τη συνεδρίαση του δικαστηρίου που ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου, διεκόπη και συνεχίστηκε χθες, με την εξέταση της υπόθεσης του 37χρονου κατηγορούμενου για τέσσερα αδικήματα:

• Απόπειρα εκβίασης τελεσθείσα με σωματική βία εναντίον προσώπου και με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής

• Κλοπή

• Απείθεια

• Εξύβριση

Τελικά, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω ανάκλησης για την πράξη της εξύβρισης τον έκρινε ένοχο μόνο για απείθεια και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ τον έκρινε αθώο για όλες τις λοιπές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον 37χρονο, το περιστατικό που τον έστειλε κατηγορούμενο, σημειώθηκε στην Κάλυμνο στις 11 Ιανουαρίου 2021 στις 7 το απόγευμα στο σπίτι όπου διέμενε η μητέρα του. Εκεί πήγε ο 37χρονος και κατηγορείται ότι αποπειράθηκε με σωματική βία και απειλή να εξαναγκάσει τη μητέρα του να του δώσει χρήματα.

Ειδικότερα, ο 37χρονος αφού έπιασε τη μητέρα του από το λαιμό της είπε ότι θα την σκοτώσει εάν δεν του έδινε χρήματα! Στη συνέχεια πήρε τις τραπεζικές κάρτες που είχε η γυναίκα, χωρίς τη θέληση της και τράπηκε σε φυγή. Η μητέρα κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου, αστυνομικοί του οποίου αναζήτησαν τον 37χρονο στα πλαίσια του αυτοφώρου και τελικά τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του.

Εκεί του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα, όμως ο 37χρονος αρνήθηκε να συμμορφωθεί. Επίσης κατηγορείται ότι έβρισε με άσχημους χαρακτηρισμούς τη μητέρα του. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την απολογία του ο 37χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και για άλλα αδικήματα στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια