Νίκος Γερονικόλας: «Καμπουράκης – Κολιάδης υπηρετούν την ίδια ατζέντα συμφερόντων»

Νίκος Γερονικόλας: «Καμπουράκης – Κολιάδης υπηρετούν την ίδια ατζέντα συμφερόντων»

Νίκος Γερονικόλας: «Καμπουράκης – Κολιάδης υπηρετούν την ίδια ατζέντα συμφερόντων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7991 ΦΟΡΕΣ

Συνέντευξη που θα συζητηθεί έντονα και σίγουρα θα έχει αντίκρισμα στο εκλογικό αποτέλεσμα παραχώρησε προς τη «Ροδιακή» ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας, επικεφαλής της παράταξης «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας.

Μεταξύ των άλλων, κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Γερονικόλας τονίζει ότι «οι κύριοι Καμπουράκης και Κολιάδης υπηρετούν την ίδια ατζέντα συμφερόντων».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του υποφήφιου δημάρχου Ρόδου Νίκου Γερονικόλα προς τη «Ροδιακή» έχει ως ακολούθως:
Σήμερα το βράδυ θα γίνει η κεντρική προεκλογική σας εκδήλωση, στη μεγάλη αίθουσα συνεδρίων του Sheraton στην Ιξιά. Μαθαίνουμε ότι θα δοθεί βήμα και στους υποψήφιούς σας. Πώς το έχετε σχεδιάσει;
Σας καλώ να έρθετε απόψε, πρώτιστα για να μιλήσετε με τους υποψήφιους και τις υποψήφιές μας, να καταλάβετε την καλή τους πάστα, να νιώσετε την αγάπη τους για το νησί και να ακούσετε το πλήθος των ιδεών τους. Η εκδήλωση αρχίζει στις 19.00’ όπου στο χώρο θα βρίσκονται όλοι και όλες οι σύμβουλοί μας, με το πρόγραμμά μας «30 τομές για μια πενταετία» για να απαντήσουν στα ερωτήματα των δημοτών. Θέλουμε οι δημότες να γνωρίσουν τους υποψήφιούς τους, διότι οι υποψήφιοι είναι εκείνοι που θα κληθούν Αύριο να καλύψουν τις επιμέρους θέσεις στο δήμο Ρόδου. Ακολούθως θα με προλογίσει το πρόσωπο έκπληξη.

Ποιο θα είναι αυτό;
Πρόκειται για ένα πρόσωπο διεθνούς ακτινοβολίας, ένα πρόσωπο που έκανε την Ελλάδα πολλές φορές υπερήφανη και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το νησί μας. Ο ίδιος θέλησε να έρθει, να σταθεί κοντά μας στη σημερινή στιγμή και να μιλήσει από καρδιάς προς τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες.

Και εσείς σε τι θα αναφερθείτε;
Με ενδιαφέρει να ακουστεί αυτό που σχεδιάσαμε για το νησί μας. Την οργάνωση που έχουμε ετοιμάσει, τον τρόπο αξιοποίησης όλου του τοπικού δυναμικού επιστημόνων, των ανθρώπων του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, επιχειρηματικότητας. Η ανάπτυξη δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της δουλειάς συγκεκριμένων ανθρώπων. Απόψε το βράδυ θα αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα επενδύσουμε στα πρόσωπα, καθώς και τα στάδια οργάνωσης της Ρόδου, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μας κάνει όλους υπερήφανος για το νησί μας.

Μιας και μιλάτε για αποτέλεσμα, η παράταξη Κολιάδη αναφέρει ότι σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της Κυριακής οδηγήσει εκείνον και τον κ. Καμπουράκη στον 2ο γύρο, τότε εσείς θα υποστηρίξετε Κολιάδη.
Το αποτέλεσμα της προσεχούς Κυριακής θα οδηγήσει την «Αρχή Οργάνωσης» στον 2ο γύρο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όλα τα υπόλοιπα λέγονται για να κερδίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Ναι, αλλά δεν μας απαντάτε ξεκάθαρα: Αληθεύει αυτό που λέει ο κ. Κολιάδης ότι υπάρχει συμφωνία να τον στηρίξετε σε περίπτωση που περάσει εκείνος στον 2ο γύρο;
Μπλοφάρει ο κ. Κολιάδης. Πώς είναι δυνατόν να δώσουμε στήριξη σ’ έναν άνθρωπο που δεν έχει πει ούτε μία λέξη για τις θέσεις του σχετικά με την οργάνωση του δήμου; Δεν ήρθε ποτέ να μου πει… «Νίκο σκέφτομαι τη Ρόδο έτσι ή αλλιώς». Θα τον στηρίξουμε επειδή είναι ψηλός; Μήπως επειδή αφήνει το πουκάμισο έξω από το παντελόνι; Επειδή δεξιά κι αριστερά κατηγορεί τον άνθρωπο που τον ανέδειξε πολιτικά; Είναι αυτό επιχείρημα για να στηρίξουμε ή να ψηφίσουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο;

Δηλαδή θα στηρίξετε τον κ. Καμπουράκη;
Όχι, δεν στηρίζουμε Καμπουράκη, ούτε και Κολιάδη, διότι οι δυο τους υπηρετούν ακριβώς την ίδια ατζέντα συμφερόντων. Οι δυο τους άπλωσαν τις ξαπλώστρες σε όλο το νησί και οι δυο τους φροντίζουν να μη λένε λέξη για τις παράνομες καταλήψεις απ’ άκρη σ’ άκρη των παραλιών – φιλέτων. Οι δυο τους, στην από κοινού θητεία τους έπνιξαν το νησί στα σκουπίδια, άφησαν την πόλη της Ρόδου να καταληφθεί από τα αυτοκίνητα και με την ανοργανωσιά τους έχουν καταδικάσει ανθρώπους και επιχειρήσεις σε άνισο αγώνα επιβίωσης.

Και κάτι ακόμα. Έχουμε εδώ και ένα μήνα που φωνάζουμε να θωρακιστούν τα χωριά της κεντρικής και νότιας Ρόδου έναντι του κινδύνου πλημμύρας από στάχτη και λάσπη. Τι κάνουν οι άλλοι δύο; Άγονται και φέρονται. Έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και επικεντρώθηκαν στο να μαζέψουν ψήφους. Ούτε λέξη για τους κινδύνους, ούτε λέξη για θέσεις, ούτε λέξη για την «ταμπακιέρα». Γι’ αυτό σας λέω, έχουν την ίδια ατζέντα και σκύβουν το κεφάλι ακριβώς στα ίδια συμφέροντα.

Να μιλήσουμε για το πρόγραμμά σας «30 τομές για μια πενταετία». Το διαβάσαμε με ενδιαφέρον. Με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για όλα όσα περιγράφετε;
Η κάθε μία από τις τομές είναι συνδεδεμένες με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, τα Τομεακά Προγράμματα Ανάπτυξης των υπουργείων, τα αντίστοιχα Τομεακά του ΕΣΠΑ και με σειρά ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για τις απομακρυσμένες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τις περισσότερες τομές υπάρχει μεγάλη ευκολία χρηματοδότησης. Βέβαια, ορισμένες χρειάζονται δουλειά, νομοθετικές ρυθμίσεις και κοινές υπουργικές αποφάσεις, όμως ο σκοπός τους είναι άγιος και οφείλουμε να παλέψουμε μέχρι να τα καταφέρουμε.

Φέρτε μας ένα τέτοιο παράδειγμα
Βεβαίως! Στο σκέλος σχολικές μονάδες και παράλληλη στήριξη μαθητών. Τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός οικογενειών με παιδιά που χρειάζονται στο σχολείο επάρκεια εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης. Οι εκπαιδευτικοί αυτής της κατεύθυνσης είναι πολύτιμοι για κάθε οικογένεια, καθώς δίνουν ευκαιρία κατάλληλης εκπαίδευσης των παιδιών και διαμόρφωσης των συνθηκών ώστε να κοινωνικοποιηθούν σωστά, να μεγαλώσουν, να σπουδάσουν και όταν κάποια στιγμή τα παιδιά αυτά θα είναι μόνα στη ζωή τους, να έχουν τα εφόδια να ζήσουν ανεξάρτητα. Αντιλαμβάνεστε το πόσο πολύτιμος είναι ο εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης και θέση μας είναι να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί.

Δύσκολο αυτό και η αρμοδιότητα βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας. Πώς το λύνετε;
Την πραγματική δυσκολία τη βιώνουν οι οικογένειες και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις εξουθενώνονται οικονομικά για να προσφέρουν στο παιδί τους τον εκπαιδευτικό που χρειάζεται. Στο πρόγραμμά μας «30 τομές για μια πενταετία» έχουμε διπλή προσέγγιση στη λύση: Έχουμε μελετήσει πλαίσιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης ειδικά για περιοχές με έντονη τουριστική ανάπτυξη και αρχαιολογικούς χώρους υψηλής επισκεψιμότητας.

Μέσα από τη μελέτη διαπιστώσαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθούν οι ανταποδοτικοί οικονομικοί πόροι προς τον τόπο μας με προορισμό συγκεκριμένο κωδικό. Η ΚΥΑ σε συνδυασμό με μια σαφή δημοτική πολιτική αξιοποίησης των πόρων αυτών υπέρ των σχολικών κτηρίων και της παράλληλης στήριξης, οδηγούν σε πλήρη αναμόρφωση κάλυψης των αναγκών των σχολείων, των μαθητών και των γονέων του τόπου μας.

Και όλος αυτός ο σχεδιασμός έγινε από την παράταξή σας;
Ολόκληρος, 100% από την «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, δουλεύουμε εδώ και μήνες. Ένας σχεδιασμός οργάνωσης άμεσα εφαρμόσιμος από την 1η μέρα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνομιλία και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Σας ευχαριστώ πολύ και σας περιμένουμε απόψε στις 19.00 το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη

Ελευθερία Βασιλειάδη - Άθενα: "Τα προβλήματα των μηχανικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τα κόμματα"

Ιάκωβος Γρύλλης: Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα

Χατζής (πρόεδρος ΠΟΞ): Ποιότητα δεν σημαίνει μόνο τετράστερα ή πεντάστερα ξενοδοχεία

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής