Φλας στο παρελθόν, 1963: Εγυρίσθη έγχρωμη ταινία εις την Ρόδον

Φλας στο παρελθόν, 1963: Εγυρίσθη έγχρωμη ταινία εις την Ρόδον

Φλας στο παρελθόν, 1963: Εγυρίσθη έγχρωμη ταινία εις την Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 365 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 6 Οκτωβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3751

ΕΝΩ ΟΓΚΟΥΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ε.Ρ.Ε.
ΗΡΧΙΣΕ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΝ ΡΥΘΜΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ο κ. Κοντούρης δηλοί: «Ή εγώ ή ο Ζαννής εις την Ε.Κ.»
ΑΒΕΒΑΙΑ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ
Με εντατικόν ρυθμόν ήρχισεν η προεκλογική κίνησις εις την Ρόδον και εις τας άλλας νήσους της Δωδεκανήσου. Ως ανηγγέλθη ήδη ο Συνδυασμός της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως είχε συμπληρωθή από της εσπέρας της Παρασκευής.

Οι υποψήφιοι της ΕΡΕ είναι ο τέως υπουργός κ. Στυλιανός Κωτιάδης, οι βουλευταί Γαβριήλ Χαρίτος και Νικόλαος Παρθενιάδης ο άλλοτε δήμαρχος Καλύμνου ο Αντώνιος Οικονόμου και ο κ. Κυριάκος Τσέλιος δικηγόρος.

Χθες την εσπέραν ο κ. Κωτιάδης επεσκέφθη τας κοινότητας Θολού Δαματριάς και Παραδεισίου, όπου ωμίλησε προς τους κατοίκους εξάρας το έργον των Κυβερνήσεως Καραμανλή.

Ο κ. Χαρίτος έφθασεν εις την κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου όοπυ ωμίλησεν ενώπιον πλήθους κόσμου και διεπίστωσεν ότι το ρεύμα έιναι σαφώς υπέρ της ΕΡΕ. Εν συνεχεία περιώδευσεν εις Μεσοχώρια και χθες ωμίλησεν εις Πυλές, ενώπιον ενθουσιώδους κοινού. Ο κ. Κωτιάδης θα επισκεφθή σήμερον τας κοινότητας Κρητηνίας, Έμπωνας, Σαλάκου καλαβαρδών, Φανών και Σορωνής.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΘΗ;
Yπήρχον χθες πληροφορίαι συμφώνως προς τας οποίας ο κ. Σάββας Αγγέλου δεν πρόκειται για κατέλθη εις τας εκλογάς. Πάντως παράγοντες του Κόμματος των Προοδευτικών εκινούντο χθες με πυρετώδη ρυθμόν διά την κατάρτισιν συνδυασμού διά την Δωδεκάνησον ανεκοίνωσαν δε ότι αναμένουν τον κ. Αγγέλου διά να καταρτίση τον συνδυασμόν τον οποίον «θα ανακοινώση την Δευτέραν».
Ανεκοινώθη εξ άλλου ότι ο κ. Διαμαντίδης δεν προτίθεται να πολιτευθή.

ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κατά πληροφορίας εκ Καλύμνου ο υποψήφιος της Ε.Κ. κ. Νικόλαος Κουντούρης ειδοποίησε τελεσιγραφικώς την Νομαρχιακήν Επιτροπήν του Κέντρου ότι εάν περιληφθή εις τον Συνδυασμόν της Ενώσεως Κέντρου ο κ. Ζαννής δεν θα μετάσχη εις τας εκλογάς ο ίδιος. Αργότερον ο κ. Κουντούρης άγνωστον διατί ανεχώρησεν εις Αθήνας επειγόντως με το πρώτον ατμόπλοιον.

ΨΥΧΡΑ
Εν τω μεταξύ οι συνυποψήφιοι κ.κ. Σιωτάκης και Ζίγδης επεσκέφθησαν χθες την πρωΐαν τας κοινότητας Μαριτσών και Ψίνθου όπου όμως δεν είχε κοινόν, διότι οι κάτοικοι είχον εργασιάς εις τους αγρούς. Χθες το απόγευμα επεσκέφθησαν τα Τριάντα, Κρεμαστήν και Παραδείσι. Κατά τας υπαρχούσας πληροφορίας η υποδοχή των υποψηφίων της Ε.Κ. είναι ψυχρά.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Εκ της Ε.Κ. ανεκοινώθη ότι ο Συνδυασμός της απηρτίσθη εκ των κ.κ. Χιωτάκη, Ζίγδη, Κουντούρη, Μανούση και Λαμπριανού. Το γεγονός ότι περιελήφθη τελικώς ο κ. Λαμπριανός εθεωρείτο ως προσωπική επιτυχία του κ. Βενιζέλου και αποτυχία του Ζίγδη.


ΕΓΥΡΙΣΘΗ
ΕΓΧΡΩΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Αι κυριώτεραι σκηναί της νέας ελληνικής ταινίας «Στον ίλιγγο του πάθους» εγυρίσθη εις την Ρόδον. Πρόκειται περί εγχρώμου ταινίας, εις την Ρόδον δε εγυρίσθησαν τα περισσότερα εξωτερικά διά να δοθή ο κοσμοπολίτικος τόνος εις το «περιβάλλον» της ταινίας.

Εις την ταινίαν αυτήν πρωταγωνιστούν η Κάκια Παναγιώτου και ο Αλέξης Ζάννας. Η ταινία «Στον ίλιγγο του πάθους» είναι η πρώτη έγχρωμος που γυρίζεται εξ ολοκλήρου με τεχνικά μέσα των ελληνικών στούντιο.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...