Καίτη Καστρουνή: Η απάθεια και η αδιαφορία της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του δήμου Ρόδου

Καίτη Καστρουνή: Η απάθεια και η αδιαφορία της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του δήμου Ρόδου

Καίτη Καστρουνή: Η απάθεια και η αδιαφορία της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 324 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Καίτη Ι. Καστρουνή
Διευθύντρια του Ωδείου Ρόδου

Χαρακτηριστική η αδιαφορία, η ανευθυνότητα, η ασέβεια προς τους πολίτες της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του δήμου Ρόδου η οποία επί χρόνια αδιαφορεί για την κατάσταση των άρρωστων δένδρων, τα φύλλα των οποίων κατακλύζουν καθημερινά τους δρόμους, τις γειτονιές, τις αυλές μας και βρωμίζουν τα πάντα, παντού!

Τα αυτοκίνητά μας που κολλάνε πάνω τα άρρωστα φύλλα και ξεκολλάνε την μπογιά, τα κάγκελα των σπιτιών μας, τα παπούτσια μας που κολλάνε τα φύλλα και τα μεταφέρουμε σπίτι μας κ.ά.

Ενώ γεμίζουμε καθημερινά σακούλες τα φύλλα για να έχουμε την αυλή μας καθαρή κ.λ.π. ο προιστάμενος της Υπηρεσίας για μια ακόμα μία φορά είπε όταν τον συνάντησα ότι πρέπει να περάσουν 2 χρόνια για να τα κλαδέψουν ενώ πέρυσι όταν διαμαρτυρήθηκα στο γραφείο του ξανά, είπε διαφορετικά... ότι θ’ αρχίσουμε να κλαδεύουμε από την Τσαλδάρη και θα φθάσουμε στην Αποστόλου Παύλου, όπου μένω εγώ, και το οποίο δεν έγινε ποτέ! Κανένα σχόλιο...

Κόβουν σύριζα τα δένδρα, όπου θέλουν, με το πρόσχημα ότι είναι σάπια, ενώ άλλοι ρίχνουν φάρμακα και τα ξεραίνουν, και όταν τους ρώτησα αν κάνουν κάποιο έλεγχο γι’ αυτό μου είπαν να κάνω προσωπικά καταγγελία!

Αντί να ενδιαφέρονται αυτοί και να ελέγχουν αυτά που συμβαίνουν και να κάνει η Υπηρεσία τους αυτά που πρέπει, και την καταγγελία όπου κρίνουν και χρειάζεται, εμείς οι πολίτες πρέπει να κάνουμε καταγγελίες!

Γεωπόνος του τμήματος, μου έδειξε φωτογραφίες κομμένων δένδρων για ν’ αποδείξει ότι ήταν σάπια, γι’ αυτό και έπρεπε να τα κόψουν σύριζα! Μου είπε δε ότι αυτό είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά όταν της ζήτησα να μου τη δείξει μου είπε μπορεί να γίνει μόνο μέσω δικηγόρου αλλά τελικά αποφάσισε να μου πει να κάνω αίτηση για να το ζητήσω!

Η κατάσταση με τα φύλλα των άρρωστων δένδρων είναι απαράδεκτη και αποδεικνύει την αδιαφορία για την υγιεινή, την υγεία, την καθαριότητα και την καλαισθησία του τόπου και των πολιτών της και την ανικανότητά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους!

Αρχές Ιανουαρίου 2023 ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Καρίκης Κωνσταντίνος είπε πως ΘΑ αντικατασταθούν τα άρρωστα δένδρα με υγιή! Αλλά καμία ενέργεια γι’ αυτό! Μείναμε στο ΘΑ!

Επίσης αυτό το έκανα γνωστό και στις γραμματείς του δημάρχου πριν από έναν χρόνο και παραπάνω για να τον ενημερώσουν, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Αυτή είναι η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, η οποία θα έπρεπε να φροντίζει και να συμβάλλει με κάθε τρόπο ώστε οι οι πολίτες να ζουν σε ένα υγιές, καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον και να απολαμβάνουν με ευχαρίστηση τα δένδρα και τη Φύση!

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους