Από τη Ρόδο κατάγεται ο νέος δήμαρχος της Άνδρου

Από τη Ρόδο κατάγεται  ο νέος δήμαρχος της Άνδρου

Από τη Ρόδο κατάγεται ο νέος δήμαρχος της Άνδρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4019 ΦΟΡΕΣ

Καταγωγή από τη Ρόδο έχει ο νέος δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης, που αναδείχτηκε ο νικητής των δημοτικών εκλογών στο νησί του και υπερίσχυσε έναντι του αντιπάλου του με μόλις 27 ψήφους διαφορά.

Ο κ. Σουσούδης επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» συγκέντρωσε 3.091 ψήφους και ποσοστό 50,22% ενώ ο δεύτερος υποψήφιος Δημήτρης Λοτσάρης συγκέντρωσε 3.064 ψήφους και ποσοστό 49,78%

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πατέρας του, Ιωάννης, γιατρός στο επάγγελμα, καταγόταν από τη Ρόδο και λίγο πριν τον πόλεμο του 1940 μετακόμισε στην Άνδρο όπου γνώρισε τη σύζυγό του κι έγινε μόνιμος κάτοικος του νησιού.

Ο νέος δήμαρχος, που έχει διατελέσει τέσσερα χρόνια δημοτικός σύμβουλος καθώς και τρία χρόνια πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Άνδρου αναφέρει για τον πατέρα του και την οικογένειά του τα εξής:

«Ο πατέρας μου καταγόταν από τη Ρόδο και η μητέρα μου από τις Στενιές της Άνδρου. Ο πατέρας μου ήρθε στην Άνδρο το 1938. Το 1954 παντρεύτηκε τη μητέρα μου, και απέκτησαν δύο παιδιά. Τον αδερφό μου Γιώργο κι εμένα. Ο πατέρας μου αγάπησε την Άνδρο σαν δική του γενέτειρα και άσκησε το λειτούργημα του ιατρού (παθολόγου καρδιολόγου) μέχρι και το 1991.

Όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος της Άνδρου τον ξεχώρισε για την αφοσίωση στο λειτούργημά του και τη μεγάλη αγάπη του για το νησί. Η μητέρα μου, μέλος ναυτικής οικογένειας, ήταν υπόδειγμα νοικοκυράς, φιλόξενη, γαλήνια, ήταν ο άνθρωπος που με στήριζε σε κάθε επιλογή μου.

Τη λατρεία τους για την Άνδρο πέρασαν οι γονείς μου και σε μένα. Μεγάλωσα με τις Ανδριώτικες Αρχές, ανατράφηκα με τις Αξίες που έκαναν την Άνδρο να ξεχωρίζει τόσα χρόνια παντού. Αισθάνομαι τυχερός που κατάγομαι από το νησί της Ναυτοσύνης, το Νησί των λόγιων, των ποιητών, των λογοτεχνών, των εφοπλιστών».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων