ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Κατετέθησαν αι υποψηφιότητες των 5 της Ε.Ρ.Ε.

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Κατετέθησαν αι υποψηφιότητες των 5 της Ε.Ρ.Ε.

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Κατετέθησαν αι υποψηφιότητες των 5 της Ε.Ρ.Ε.

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 210 ΦΟΡΕΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
ΚΑΤΕΤΕΘΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΝ
ΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ 5 ΤΗΣ Ε.Ρ.Ε.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΔΑ
ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Ο κ. ΖΑΝΝΗΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Εξαιρετικήν υποδοχήν επεφύλαξεν ο λαός των κοινοτήτων Πυκώνας, Καλάθου, Μάσσαρη και Μαλώνας, εις τους υποψηφίους της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως κ.κ. Κωτιάδην και Τσέλιον. Οι δύο υποψήφιοι ωμίλησαν εν μέσω γενικού ενθουσιασμού των κατοίκων.

Ο κ. Κωτιάδης ετόνισεν ότι η ΕΡΕ θα νικήση αναμφισβητήτως διότι είναι συμπαγής και διότι το δημιουργικόν της έργον εγγυάται διά το μέλλον, ενώ οι αντίπαλοί της εγγυώνται μόνον το χάος και την ανωμαλίαν.

Εν συνεχεία ωμίλησεν ο υποψήφιος κ. Τσέλιος, τονίσας ότι θεωρεί εξαιρετικήν τιμήν το γεγονός ότι συμπεριελήφθη εις τον συνδυασμόν του μεγαλυτέρου Ελληνικού κόμματος, του Κόμματος της ΕΡΕ, το οποίον εκυβέρνησε την Ελλάδα επιτυχώς επί μίαν οκαετίαν. Συνεχίζων ετόνισεν ότι και κατά τας προσεχείς εκλογάς το Κόμμα της ΕΡΕ κατέρχεται με απόλυτον πίστιν εις την Νίκην, διότι μόνον με την αρραγή του ενότητα εμπνέει εμπιστοσύνην εις τον ελληνικόν λαόν, εν αντιθέσει προς την Ε.Κ. η οποία παρουσιάζει φαινομενικήν μόνον ενότητα, ενώ ως και προφανώς απεκαλύφθη, διέρχεται σοβαράν εσωτερικήν κρίσιν. Επίσης ετόνισεν ότι εκπροσωπεί την νέαν γενεάν της ΕΡΕ και υπεσχέθη ότι εάν ο λαός τον περιβάλλει διά της εμπιστοσύνης του θα διαθέση όλας του τας δυνάμεις διά την εξυπηρέτησιν του γενικού καλού και ενός εκάστου κεχωρισμένως.

ΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΙ
Σήμερον ο τ. Υπουργός κ. Κωτιάδης θα ωμιλήση εις Αρχάγγελον και Αφάντου. Την Κυριακήν θα ομιλήση εις Ασκληπειό, Βάτι, Προφύλια, Ίστριον, Αρνίθα, Απολακκιά, Κατταβιά, Μεσαναγρόν, Λαχανιά και Γεννάδι.

Την προσεχή Τετάρτην ο κ. Κωτιάδης θα αναχωρήση διά Κάρπαθον και Κάσον.
Την 20ην τρέχοντος ο κ. Κωτιάδης θα αναχωρήση διά περιοδείαν εις Κω, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον και Σύμην.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΗ
Ως εγνώσθη προχθές την εσπέραν και ενώ ανεχώρει ο υποψήφιος της Ε.Κ. κ. Ζίγδης εκ της κοινότητος Κοσκινού, απεδοκιμάσθη υπό των κατοίκων, οι οποίοι εφώναζον ρυθμικώς «Ε-ΡΕ, Ε-ΡΕ». Κατά τας υπαρχούσας πληροφορίας η θέσις του κ. Ζίγδη έχει καταστή δυσχερής, διότι τον ανταγωνίζονται εις την περιοχήν των φίλων του, οι άλλοι υποψήφιοι κ.κ. Ζαννής και Λαμπριανόν, ενώ ώφειλε να προβάλη ιδίως τον αρχηγόν του συνδυασμού της Ε.Κ.

ΚΑΤΕΤΕΘΗΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Χθες την πρωίαν κατετέθησαν εις το Πρωτοδικείον Ρόδου οι υποψηφιότητες του Συνδυασμού της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως. Εις τον Συνδυασμόν μετέχουν οι:

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΩΤΙΑΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ, ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΡΙΤΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ.

Διά την κατάθεσιν των υποψηφιοτήτων αφίκοντο εις Ρόδον χθες οι κ.κ. Ν. Παρθενιάδης και Α. Οικονόμου.
Οι δύο υποψήφιοι εκ βορείου συγκροτήματος θα παραμείνουν εις Ρόδον, προκειμένου να υποδεχθούν τον Αρχηγόν της ΕΡΕ την προσεχή Τρίτην.

ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ανεκοινώθη χθες επισήμως ότι το Κόμμα των Προοδευτικών θα κατέλθη εις τας εκλογάς με ίδιον Συνδυασμόν διά την Δωδεκάνησον. Υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Εμμ. Ζαννής, Σάββας Αγγέλου, Σιβρής και Π. Χριστοδουλάκης (διά την 5ην θέσιν έχει εξευρεθή έτερον πρόσωπον).

Η ΕΔΑ
Εγνώσθη ότι και η ΕΔΑ καταρτίζει Συνδυασμόν. Εις αυτόν θα μετάσχουν οι: Ιππ. Φραγκόπουλος, Χατζηαντωνίου, Φουντουραδάκης και πιθανών η Άννα Λαμπριανού, εκ Μαλώνας.

Ζ

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...