Θα παρουσιαστεί αύριο το έργο για τη δενδροφύτευση του νησιού

Θα παρουσιαστεί αύριο το έργο για τη δενδροφύτευση του νησιού

Θα παρουσιαστεί αύριο το έργο για τη δενδροφύτευση του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1984 ΦΟΡΕΣ

Αύριο το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του έργου της δενδροφύτευσης και της αισθητικής ανάπλασης του οδικού άξονα των πυρόπληκτων περιοχών της Ρόδου από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Όμιλο Alpha Bank.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Gennadi Grand Resort” και θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης κος Γιώργος Χατζημάρκος και ο CEO του Ομίλου κος Βασίλης Ψάλτης. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η υπουργός τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθεί το έργο είναι η Γλύστρα το Κιοτάρι, το Ασκληπειό, και το Γεννάδι.

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank θα διαθέσει ποσό 300.000 ευρώ ως χορηγία προς την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποκατάσταση μέρους του οδικού δικτύου της Νότιας Ρόδου που καταστράφηκε από τη φωτιά του Ιουλίου.

Η τράπεζα, όπως ανακοινώθηκε, ανέλαβε πρωτοβουλία για την ταχεία αναζωογόνηση του φυσικού περιβάλλοντος και την αποκατάσταση των περιουσιών.

Μάλιστα αντιπροσωπεία της Διοίκησης της, αποτελούμενη από τον γενικό διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής, κο Ισίδωρο Πάσσα και τους επικεφαλής των Διευθύνσεων Εμπορικής Τραπεζικής, κο Τηλέμαχο Γεωργάκη, Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, κα Μαρία Παπαγεωργίου και Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, κο Γιώργο Τερζή, ήρθε στη Ρόδο τις δύσκολες εκείνες μέρες της φωτιάς και όπως ανακοινώθηκε τότε μέσω κεντρικού συντονισμού με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών, αποφασίστηκε η Alpha Bank να συνδράμει στη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός σχεδίου για την «επόμενη ημέρα», που θα στηρίζει την τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα και θα συμβάλλει στην αναγέννηση και προστασία του δασικού πλούτου και στην ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο κος Ψάλτης η Alpha Bank θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για την αναζωογόνηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, προκειμένου, αφού αποκαταστήσουν τις ζημιές από την πυρκαγιά, να συνεχίσουν να αναπτύσσονται προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης.

Πέραν των ενεργειών άμεσης ανακούφισης και υποστήριξης, η Alpha Bank θα συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου που δεν θα περιορίζεται απλώς στη βελτίωση της πυροπροστασίας και την αποκατάσταση των πυρόπληκτων δασικών εκτάσεων, αλλά θα υποστηρίζει δραστικά τη φιλοδοξία των κατοίκων, των θεσμικών φορέων και των επιχειρήσεων της Ρόδου για ισόρροπη και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη