Ομιλία: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου - H ζωή με έναν νάρκισσο»

Ομιλία: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου -  H ζωή με έναν νάρκισσο»

Ομιλία: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου - H ζωή με έναν νάρκισσο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1408 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, ο Σύλλογος για την Διατήρηση της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. ομιλία - βιωματική άσκηση αφιερωμένη στην κουλτούρα του ναρκισσισμού: έναν μηχανισμό λειτουργίας και συμπεριφοράς με ιδιαίτερα χειριστικά χαρακτηριστικά τα οποία, στη σύγχρονη εποχή, επικροτούνται και προάγονται στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του δημόσιου βίου, φθείρουν ωστόσο και (εν δυνάμει) καταστρέφουν όσους από εμάς σχετιζόμαστε με χειριστικά άτομα στο εργασιακό, φιλικό, οικογενειακό, συντροφικό μας περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει περί της ομιλίας τα εξής:
«Τι σημαίνει λοιπόν Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός ατόμου που πάσχει από Ναρκισσιστική Διαταραχή; Πώς αυτά εκφράζονται; Πόσο δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας η συναναστροφή με ένα άτομο που πάσχει από Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας; Τι σημαίνει ναρκισσιστική κακοποίηση, ποια τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα και κυρίως ποιο είναι το τοξικό αποτύπωμα που αφήνει ένας νάρκισσος στην/ον «σύντροφό» του;


Τις παραπάνω ερωτήσεις και πολλές ακόμα, θα απαντήσουν οι ψυχολόγοι κ.κ. Χρυσούλα Ζερβού και Άννα Κλαδογένη στην ομιλία – βιωματική άσκηση με τίτλο «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου – Η ζωή με έναν νάρκισσο».


Η Χρυσούλα Ζερβού είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδικευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και τη Συστημική Διάγνωση.


Η Άννα Κλαδογένη είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, στη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία και τη Μουσικοθεραπεία GIM.
Και οι δύο ζουν και εργάζονται στη Ρόδο.


Για την εύρυθμη ροή της εκδήλωσης, οι διοργανωτές παρακαλούν θερμά για την έγκαιρη προσέλευση του κοινού.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας