Στη φυλακή μετά την απολογία του ο Αλβανός με τα 214 γραμμάρια κοκαΐνης

Στη φυλακή μετά την απολογία του ο Αλβανός με τα 214 γραμμάρια κοκαΐνης

Στη φυλακή μετά την απολογία του ο Αλβανός με τα 214 γραμμάρια κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1215 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 28χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη στη Ρόδο, έχοντας περισσότερα από 200 γραμμάρια κοκαΐνης στην κατοχή του, ζυγαριά ακριβείας αλλά και το χρηματικό ποσό των 1.975 ευρώ.

Σε βάρος του αλλοδαπού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατηγορία την οποία όμως αρνήθηκε όπως αυτή του καταλογίζεται χθες, κατά την απολογία του στον ανακριτή Ρόδου, όπου μετέβη συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Δημήτρη Βερβέρη και Τζένη Παπά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ήρθε στο νησί μας για δουλειά και πως είναι πολυτοξικομανής. Μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του κάποιος συμπατριώτης του επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να βρεθούν.

Εκεί, του είπε, πως επρόκειτο να λείψει για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό και ζήτησε από τον 28χρονο να του φυλάξει κάποιες ποσότητες ναρκωτικών. Μάλιστα του πρότεινε να τον πληρώσει γι’ αυτό.

Ο 28χρονος είπε στην απολογία του ότι αρνήθηκε να πάρει χρήματα καθώς ο συμπατριώτης του, του είπε ότι μπορεί να κάνει χρήση από την ποσότητα αυτή.

Ο αλλοδαπός πρόσθεσε επίσης πως ο συμπατριώτης του έβαλε ο ίδιος τα ναρκωτικά στην ντουλάπα του και πως το μόνο που ο 28χρονος έχει κάνει είναι να παίρνει μικρή ποσότητα από τις ουσίες αυτές για να κάνει ο ίδιος χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 28χρονος Αλβανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο 28χρονος εντοπίστηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 από τους αστυνομικούς και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν στην κατοχή του 14 φακελάκια (φακελίσκους) που περιείχαν ουσία με την οποία συνήθως γίνεται η νοθεία ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στο σπίτι του αλλοδαπού όπου βρέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης, χρήματα και ζυγαριά ακριβείας.

Ειδικότερα, στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Κοκαΐνη, βάρους 214 γραμμαρίων

• Νοθευτική ουσία σε 14 φακελίσκους

• Ζυγαριά ακριβείας

• Το χρηματικό ποσό των 1.975 ευρώ

• 2 κινητά τηλέφωνα

Σε βάρος του 28χρονου αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και μ’ αυτήν, παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών