ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Μικρότεραι αι εισπράξεις από τας πληρωμάς εις Δωδ/σον

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Μικρότεραι αι εισπράξεις από τας πληρωμάς εις Δωδ/σον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Μικρότεραι αι εισπράξεις από τας πληρωμάς εις Δωδ/σον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3766

 

1.345 ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Κατ’ επίσημον ανακοίνωσιν εις τον Νομόν Δωδεκανήσου υπάρχουν σήμερον 1.345 τετράτροχα τροχοφόρα.
Ούτω υπάρχουν 207 φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως και 227 Δημοσίας χρήσεως. Επίσης υπάρχουν 10 Αστικά Λεωφορεία, 43 υπεραστικά, 4 ειδικά ιδιωτικής χρήσεως και 20 Δημοσίας Χρήσεως.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ
Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΩΝ
Δι’ ανακοινώσεως εκπροσώπου της Ενώσεως Γεωργικών ή Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, καλούνται οι Συνεταιρισμοί οι οποίοι καθυστερούν την αποστολήν καταστάσεων των σταφυλοπαραγωγών εις τα γραφεία της Ενώσεως, όπως σπεύσουν και αποστείλουν τας εν λόγω καταστάσεις, αι οποίαι έχουν ζητηθή δι’ εγκυκλίου.
Κατά σχετικάς πληροφορίας η σύνταξις των καταστάσεων και η επεξεργασία αυτών εις τα γραφεία της Γεωργοενώσεως συνεχίζεται με εντατικόν ρυθμόν, υπολογίζεται δε ότι μέχρι της προσεχούς Δευτέρας και θα καταστή δυνατή η έναρξις πληρωμής των σταφυλοπαραγωγών διά το προϊόν των με τας καθορισθείσας εφέτος υψηλάς τιμάς.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΑΙ ΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΑΣ ΠΛΗΡΩΜΑΣ ΕΙΣ ΔΩΔ/ΣΟΝ
Ως ανεκοινώθη αι εισπράξεις του Δημοσίου Ταμείου Δωδεκανήσου κατά το α’ εξάμηνον του 1963 ανήλθον εις 71.629.000 δρχ. αι δε πληρωμαί εις 93.042.000 δρχ.
Επίσης κατά το εν λόγω χρονικόν διάστημα αι εισπράξεις υπέρ του Κράτους και τρίτων εκ δασμών και λοιπών ειδικών φόρων και εισφορών εκ του Τελωνείου Ρόδου ανήλθον εις 13.262.000 δρχ.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.
Σήμερον εορτάζεται διεθνώς η 18η επέτειος από της ιδρύσεως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Επί τη ευκαιρία θα εκφωνηθούν διαφωτιστικοί λόγοι εις την Νομαρχίαν τα Σχολεία και την Εφορείαν Προσκόπων.

1.000 ΤΟΝΝΟΥΣ ΣΥΚΩΝ
ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η ΕΓΣΔ
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως, μέχρι στιγμής τα συνεργεία της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, έχουν παραλάβει ποσότητα 600 τόννων σύκων, βάσει του προγράμματος συγκεντρώσεως το οποίον είχε εξαγγελθή. Κατά την αυτήν ανακοίνωσιν, υπολογίζεται ότι ομού μετά των σύκων που θα συγκεντρωθούν εις την Κω, η ποσότης που συνολικώς θα συγκεντρωθή εφέτος θα φθάση τους 1.000 τόννους εις την Δωδεκάνησον.

2.500 ΤΟΥΡΙΣΤΑΙ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Χθες την πρωίαν κατέπλευσαν εις ροδιακά ύδατα έξι τουριστικά σκάφη με 2.500 ξένους περιηγητάς. Τα καταπλεύσαντα σκάφη ήσαν τα Ελλάς, Ακρόπολις, Ρόδος, Στέλλα Σόλλαρις, Ερμής και Πήγασος. Οι αφιχθέντες έτυχον θερμής υποδοχής εις την αποβάθραν, επεσκέφθησαν δέ τα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
Το Συμβούλιον του Νομαρχιακού ταμείου Δωδεκανήσου, κατά την διάρκειαν συνεδριάσεως του ησχολήθη μεταξύ άλλων και με το θέμα της αναμορφώσεως του δημοτικού Προϋπολογισμού Αστυπάλαιας, την οποίαν ενέκρινεν. Επίσης το Συμβούλιον ησχολήθη με την εξέτασιν της πορείας διαφόρων έργων εκτελουμένων ανά τας νήσους.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΟΥ
Χθες την πρωίαν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Τζαβέλλας εδέχθη εις συνεργασίαν προϊσταμένους υπηρεσιών μετά των οποίων εξήτασε και επέλυσε διάφορα τοπικά ζητήματα. Επίσης ο κ. Νομάρχης έδωσε οδηγίας διά την ρύθμισιν θεμάτων σχετικών προς τας επικειμένας εκλογάς.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!