Πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά μαθήματα Λαογραφίας σε μορφή συνεδρίου, σεμινάρια και επιτόπια έρευνα στην Κάρπαθο

Πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά μαθήματα Λαογραφίας σε μορφή συνεδρίου, σεμινάρια και επιτόπια έρευνα στην Κάρπαθο

Πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά μαθήματα Λαογραφίας σε μορφή συνεδρίου, σεμινάρια και επιτόπια έρευνα στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1501 ΦΟΡΕΣ

Από το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του ΕΚΠΑ

Το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει από 6 έως 12 Νοεμβρίου 2023, με τη συνεργασία του δήμου Καρπάθου, πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά μαθήματα Λαογραφίας, σεμινάρια και επιτόπιες έρευνες σε διάφορα χωριά της Καρπάθου.

Το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθο του ΕΚΠΑ αναφέρει περί τωνμαθημάτων Λαογραφίας τα εξής:

«Στα μεταπτυχιακά αυτά μαθήματα και σεμινάρια θα διδάξουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Διονύσιος Καλαμάκης, Γεώργιος Κούζας, Βασιλική Χρυσανθοπούλου, ο ομότιμος και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάλτερ Πούχνερ, ο κοσμήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Μανόλης Γ. Βαρβούνης, η επίκουρη καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Νάντια Μαχά-Μπιζούμη και ο διευθυντής του Ινστιτούτου, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης.

Τα πανεπιστημιακά αυτά μαθήματα, σε μορφή συνεδρίου, που γίνονται, όπως ήδη αναφέρθηκε, με τη συνεργασία του δήμου Καρπάθου και του δημάρχου του νησιού Ιωάννη Νισύριου, του αντιδημάρχου Εμμανουήλ Παραγυιού και του Κεντρικού Παραρτήματος Καρπάθου του Ινστιτούτου, θα γίνουν στην πρωτεύουσα Πηγάδια και στα χωριά Απέρι, Μενετές, Μεσοχώρι, Όλυμπος-Διαφάνι, Πυλές, Σπόα.

Τα μαθήματα θα παρακολουθήσουν 14 μεταπτυχιακές φοιτήτριες και μεταπτυχιακοί φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και, όπως πάντοτε, μπορούν να τα παρακολουθήσουν επίσης εκπαιδευτικοί και κάθε ενδιαφερόμενος κάτοικος της Καρπάθου, αφού πρώτα δηλώσουν συμμετοχή στον πρόεδρο του Κεντρικού Παραρτήματος Ηλία Εμμ. Βασιλαρά και στα μέλη Πόπη Ιωαννίδου,Ρούλα Κατωγυρίτου, Σοφία Κωνσταντή και Σοφία Γεωργιάδη-Μπον.

Σε όσους παρακολουθήσουν το λιγότερο τέσσερις ημέρες μαθημάτων σε σύνολο έξι, θα δοθεί πανεπιστημιακό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μεταπτυχιακών μαθημάτων θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Η παρακολούθηση των μαθημάτων και σεμιναρίων είναι ελεύθερη για όλους τους Καρπαθίους».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας