Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μπάνιο

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μπάνιο

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μπάνιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1557 ΦΟΡΕΣ

Ξέρουμε - κι αν δεν ξέρουμε, υποθέτουμε - πως η τουαλέτα του καθενός είναι από τα πιο «βρώμικα» δωμάτια του σπιτιού. Και δεν εννοούμε πως δεν την καθαρίζουμε ποτέ. Απλά, όπως και να το κάνουμε, είναι ο χώρος στον οποίο «ξεβρωμίζουμε» εμείς, άρα όπως είναι λογικό κάποια απ’ αυτή τη βρωμιά θα μεταφερθεί.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο απερίσκεπτες, αλλά και συνηθισμένες, πράξεις στην τουαλέτα που μπορεί να βάλουν την υγεία μας ή το σπίτι μας σε κίνδυνο.

Χρησιμοποιείτε την ίδια οδοντόβουρτσα πολύ καιρό
Η μέση οδοντόβουρτσα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τρεις μήνες χρήσης. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε συχνά την οδοντόβουρτσά σας, ακόμα και να τη βουτήξετε για λίγη ώρα σε ένα φλιτζάνι ξύδι, να ξεπλύνετε και να την αφήσετε να στεγνώσει στον αέρα.

Τραβάτε το καζανάκι με το καπάκι όρθιο
Τα σωματίδια από τα ούρα και τα κόπρανα μπορούν να εκτοξευθούν σε όλη την επιφάνεια του δωματίου μόλις τραβήξετε το καζανάκι. Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να κατεβάζετε το καπάκι (και να το καθαρίζετε πιο τακτικά).

Κρατάτε την οδοντόβουρτσά σας πολύ κοντά στην τουαλέτα
Ακριβώς για τον λόγο που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο. Οι οδοντόβουρτσες ιδανικά πρέπει να είναι μακριά από τη λεκάνη της τουαλέτας και να είναι προστατευμένες.

Πετάτε υγρά μαντηλάκια στην τουαλέτα
Πολλά από αυτά τα προϊόντα δεν μπορούν να διαλυθούν μέσα στο νερό με την ίδια ευκολία. Όταν συσσωρεύονται στους σωλήνες της αποχέτευσης, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο απόφραξης - κάτι που είναι επικίνδυνο για την υγεία, το σπίτι αλλά και το πορτοφόλι σας. Άλλα προϊόντα περιποίησης που δεν πρέπει ποτέ να πετιούνται στην τουαλέτα είναι οι σερβιέτες, τα ταμπόν, τα προφυλακτικά και το οδοντικό νήμα.

Καθαρίζετε τα αυτιά σας με μπατονέτες
Η κυψελίδα (κερί) που συσσωρεύεται στ’ αυτιά μας είναι στην πραγματικότητα άμυνα του οργανισμού απέναντι στη σκόνη. Το μάσημα και η ομιλία βοηθούν την κυψελίδα να μεταφερθεί προς τα έξω και να είναι πιο εύκολο να το αφαιρέσουμε με το χέρι μας. Η μπατονέτα μάλλον θα πιέσει το κερί ακόμα περισσότερο προς τα μέσα, αυξάνοντας και κατά πολύ τον κίνδυνο να τραυματίσουμε το εσωτερικό του αυτιού μας. Μια φορά τον χρόνο, κλείστε ραντεβού με ΩΡΛ για καθαρισμό.

Κάθεστε πολλή ώρα στην τουαλέτα
Ναι, είναι προσωπικός χρόνος. Ναι, είναι η καλύτερη στιγμή να κοιτάξετε το κινητό σας. Ναι, επίσης, στο πιο βαθιά ανθρώπινο και ενστικτώδες επίπεδο, η τουαλέτα είναι απόλαυση. Όχι όμως αν κάθεστε για πολλή ώρα, καθώς η συνεχής πίεση στην περιοχή σας είναι από τους πιο εύκολους τρόπους να αποκτήσετε αιμορροΐδες.

Καθαρίζετε επιφάνειες σε θερμοκρασία δωματίου
Ανάψτε για λίγο τη θέρμανση, ή περιμένετε να ανάψει αν έχετε κεντρική, και μετά καθαρίστε το μπάνιο σας. Η αυξημένη θερμοκρασία θα ενισχύσει τη δράση των καθαριστικών.

Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να πλύνετε τα χέρια σας
Δεν χρειάζεται να καίτε τα χέρια σας για να σκοτώσετε τα μικρόβια. Το χλιαρό και το κρύο νερό λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά.

Πιέζεστε υπερβολικά στην τουαλέτα
Ναι, σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας είναι η πρώτη μας αντίδραση, αλλά είναι ακόμα μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για αιμορροΐδες. Όσο πιο σκληρά πιέζετε, τόσο περισσότερη πίεση ασκείτε στις φλέβες του ορθού σας, κάτι που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ραγάδες του πρωκτού, μικροσκοπικά σκισίματα στην περιοχή.

Σκουπίζεστε υπερβολικά
Το υπερβολικό σκούπισμα στην τουαλέτα μπορεί να ερεθίσει τον πρωκτό σας και να δημιουργήσει μικρές εκδορές που θα προκαλέσουν φλεγμονή και φαγούρα. Αν δεν αρκεί λίγο χαρτί, προτιμήστε μωρομάντηλα (τα οποία, όπως είπαμε, δεν πετάμε στην τουαλέτα).

Δεν ξεπλένεστε αρκετά καλά
Πριν βγείτε από το ντους, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει εντελώς όλο το σαπούνι και το σαμπουάν. Η παρατεταμένη ύπαρξη των προϊόντων στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και φραγμένους πόρους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ακμή.

(Πηγή: iatronet.gr)

Διαβάστε ακόμη

Πίτουρο ρυζιού: Η νέα υπερτροφή με τις αντικαρκινικές ιδιότητες

Πώς επηρεάζουν την όραση τα αντιβιοτικά

Πώς τα τυχερά παιχνίδια επηρεάζουν τον εγκέφαλο-Οι «παγίδες» του τζόγου στην υγεία

Θυμώνετε συχνά; «Καραδοκεί» το εγκεφαλικό

Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία

Σχετίζεται η μοναξιά με την ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη

Φυτικά υποκατάστατα: Πώς να τα επιλέξεις

Γιατί κάνουμε κακές πράξεις