Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1422 ΦΟΡΕΣ

«Από τους 1.200 πλειστηριασμούς και κατασχέσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο πεντάμηνο στα νησιά της Δωδεκανήσου, το 95% προέρχεται από funds και servicers» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Κρητικός.

Όπως είπε, «ενώ το προηγούμενο διάστημα το 95% των κατασχέσεων και πλειστηριασμών εντοπίζονταν σε Ρόδο και Κω τώρα το φαινόμενο έχει επεκταθεί σε Λέρο, Πάτμο και Κάλυμνο η οποία έχει τη μερίδα του λέοντος και αφορούν σε μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταλύματα και κατοικίες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών, 1.200 κατασχέσεις προγραμματίζονται μέσα στο επόμενο πεντάμηνο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Από το 2020 έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά 150.000 πλειστηριασμοί και αφορούν σε α’ κατοικίες, σε μικρές επιχειρήσεις αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ευνοϊκό το Νομοθετικό περιβάλλον για τα funds
«Ιδιαίτερα προκλητική» χαρακτήρισε ο κ. Κρητικός την αρνητική -όπως υποστηρίζει- στάση των funds απέναντι στην προσπάθεια δανειοληπτών να προχωρήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Όπως ανέφερε, «ενώ υποχρεούνται από τον νόμο να απαντούν γιατί δεν προσέρχονται στην προβλεπόμενη διαδικασία, την απαξιώνουν επικαλούμενοι μάλιστα ψευδείς αιτιολογίες, όπως στην περίπτωση δανειολήπτη μας από τα Δωδεκάνησα προσάπτοντας σ’ αυτόν κακή συμπεριφορά, όταν ο άνθρωπος απλά δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις του».

Όπως υποστηρίζει, «δυστυχώς το Νομοθετικό περιβάλλον είναι ευνοϊκό για servicers και funds με την ψήφιση των μνημονιακών νόμων που συμπληρώνονται αλλά και σημερινών αποφάσεων της δικαιοσύνης».

«Δεν θα σταματήσω να αναφέρομαι σε μία τραγική περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας», επισήμανε ο κ Κρητικός, όπου ενώ απαγορεύθηκε ο πλειστηριασμός κατοικίας λόγω Covid-19, η δικαστής παρακάμπτοντας τη νομοθετική απαγόρευση προχώρησε σε πλειστηριασμό…», είπε ο κ. Κρητικός.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών και της Πανδωδεκανησιακής Ένωσης Δανειοληπτών, επισήμανε την ακύρωση δύο διαταγών πληρωμής και μιας κατάσχεσης στα Δωδεκάνησα που πέτυχαν το τελευταίο διάστημα οι Νομικές Υπηρεσίες της Ομοσπονδίας συστήνοντας στους δανειολήπτες να απαντούν άμεσα σε κάθε εξώδικο προκειμένου να κατοχυρώσουν εξαρχής τα δικαιώματά τους.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009

Μάκης Βορίδης: «Συνεχίζει η πολύ θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας»