Να διατηρηθούν ΡΟΔΑ, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και οι σχολικές επιτροπές

Να διατηρηθούν ΡΟΔΑ, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και οι σχολικές επιτροπές

Να διατηρηθούν ΡΟΔΑ, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και οι σχολικές επιτροπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1373 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή στο δημοτικό συμβούλιο

Η διατήρηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία "ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ", η διατήρηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ» και η διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ρόδου θα είναι τα σημαντικότερα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το δημοτικό συμβούλιο στην αυριανή του συνεδρίαση.

Το σώμα θα πρέπει να αποστείλει στο κεντρικό κράτος άμεσα τις αποφάσεις του αναφορικά με το μέλλον των παραπάνω νομικών προσώπων καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών:

Καταργούνται στις 31 Δεκεμβρίου 2023 τα δημοτικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις

Καταργούνται στις 29 Ιουνίου 2024 οι σχολικές επιτροπές των δήμων Σε ότι αφορά το μουσείο Νεοελληνικής τέχνης το δ.σ. σε δια περιφοράς συνεδρίαση στις 18 Οκτωβρίου «ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση διατήρηση του ΝΠΔΔ λόγω του ότι ως προς το είδος του έχει καταστεί ως δεύτερο κατά αξιολόγηση μετά την εθνική πινακοθήκη καθώς διαθέτει δραστηριότητα από πλευράς ευρύτερης αναγνώρισης εξειδικευμένου

αντικειμένου μακροχρόνιας απόδοσης έργου, κτιριακών υποδομών αλλά και υποχρεώσεων από όρους της μεγάλης δωρεάς ακινήτων της αείμνηστης Πάολας Νεστορίδου των δωρητών των έργων τέχνης και εν γένει λόγω της καταξίωσης και της προσφοράς που δικαιολογούν την αυτοτελή διατήρηση του μέσω της ανάλογης αίτησης του δημοτικού συμβουλίου προς τον υπουργό εσωτερικών το αργότερο έως την 15/11/2023».

Όσον αφορά την δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών ΡΟΔΑ ο πρόεδρος Δημήτρης Παρασκευάς με έγγραφό-εισήγησή του «παραπέμπει στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι και το αρμόδιο όργανο, την απόφαση για την εξαίρεση η μη, της ΔΕΣ ΡΟΔΑ από το άρθρο 29 του νόμου 5056/2023, της οποίας η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου κι ευρύτερης αναγνώρισης δικαιολογεί την ανωτέρω εξαίρεση, σχετικά με την παρ. 1 του άρθρου 52 του ν.5056/2023».

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι έχουν γνωστοποιήσει την θέση τους επί του άρθρου 29 του νόμου 5056 (ΦΕΚ Α 163/6.10.23), με το αρ. πρωτ. 62/21-09-2023 και με το αρ. πρωτ. 67/26-10-2023, στα οποία μετά από σύγκληση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων και μετά από ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, αποφάσισαν και τις δύο φορές με συντριπτική πλειοψηφία (ψήφοι 44 έναντι ενός την πρώτη φορά και ψήφοι 36 έναντι μηδέν την δεύτερη) να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους, που επιτυγχάνεται με τη μεταφορά του προσωπικού στον Δήμο Ρόδου έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το συγκοινωνιακό έργο που θα δημιουργηθεί στη νέα Διεύθυνση Συγκοινωνίας Δήμου Ρόδου, δηλαδή τάσσονται υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου χωρίς να ζητηθεί εξαίρεση από τον Δήμο Ρόδου».

Τέλος σε ότι αφορά τις σχολικές επιτροπές ο αντιδήμαρχος παιδείας Στράτος Καρίκης εισηγείται «τη διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην 5η παράγραφο του 28ου άρθρου του Ν. 5056/2023, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της εύρυθμης, άμεσης και αποτελεσματικής λειτουργίας τους, ενώ ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπηρεσιακός μηχανισμός θα έχει τον άμεσο έλεγχο και εποπτεία της οικονομικής τους διαχείρισης».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας