Προφυλακίστηκε αλλοδαπός για τη μεταφορά δύο μεταναστών στο λιμάνι

Προφυλακίστηκε αλλοδαπός για τη μεταφορά δύο μεταναστών στο λιμάνι

Προφυλακίστηκε αλλοδαπός για τη μεταφορά δύο μεταναστών στο λιμάνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 838 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 30χρονος αλλοδαπός αραβικής καταγωγής με διαμονή στη Σουηδία, που συνελήφθη για τη βοήθεια που παρείχε σε δύο αλλοδαπούς, τους οποίους μετέφερε στο λιμάνι της Ρόδου!

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του αλλοδαπού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Ειρήνη Τριανταφυλλίδου βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε πως ήρθε στο νησί μας για διακοπές και πως ένας φίλος του, που επικοινώνησε μαζί του, του ζήτησε να δώσει χρήματα στους δύο αλλοδαπούς.

Όταν το έκανε αυτό, οι δύο αλλοδαποί του ζήτησαν να τους μεταφέρει καθώς δεν είχαν άλλο μέσο μετακίνησης από το Φαληράκι στο λιμάνι της Ρόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 30χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν επίσημα ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 όταν, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς της Ρόδου, κατά τη διαδικασία επιβίβασης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος Σουηδός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε εντός αυτού δύο αλλοδαπούς ηλικίας 26 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι βρέθηκαν να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ σε βάρος του 30χρονου από τη Σουηδία σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου