Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 975 ΦΟΡΕΣ

Χθες Τρίτη 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους της Νότιας Ρόδου και της Αρχαγγέλου μπροστά από το κέντρο υγείας. Από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων της Νότιας Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην ενημερωτική συζήτηση που έγινε με εργαζόμενους και ασθενείς του κέντρου υγείας, αναδείχτηκαν τα κενά προσωπικού στο κέντρο υγείας αφού εδώ και χρόνια δεν γίνονται προσλήψεις. Ακόμα πολλά ήταν τα παράπονα των εργαζομένων για την κακή κτιριακή κατάσταση, αφού η δομή δεν έχει ούτε έναν εργαζόμενο για την συντήρηση του κτιρίου. Επίσης αναδείχτηκε η ανάγκη να αυξηθούν άμεσα τα ασθενοφόρα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ διότι είναι αδύνατο ο τομέας ΕΚΑΒ Αρχαγγέλου με μόνο ένα ασθενοφόρο να εξυπηρετεί μια τεράστια γεωγραφική περιοχή, από το Πρασονήσι μέχρι τα Αφάντου!

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της επιτροπής κατοίκων Νότιας Ρόδου, στο πλαίσιο των κοινών κινητοποιήσεων που γίνονται σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, με επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού, που αντιμετωπίζουν οι δομές δημόσιας υγείας στα νησιά.

 

Ειδικά οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη σημασία αυτών των κοινών κινητοποιήσεων, που γίνονται αυτές τις ημέρες σε όλα τα νησιά, και θέτουμε άλλη μια φορά δημόσια τα δίκαια αιτήματα μας:

· Πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών στο Π.Ι. Γενναδίου

· Προσωπικό του ΕΚΑΒ για να λειτουργεί το νέο ασθενοφόρο

· Αναβάθμιση του Π.Ι. Γενναδίου σε σύγχρονο κέντρο υγείας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό , νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δημόσια δωρεάν υγεία. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 6μμ στην πλατεία Κύπρου.

 

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος