Φλας στο παρελθόν, 1963: Επιστρέφουν εις την Κάλυμνον τα σφουγγαράδικα

Φλας στο παρελθόν, 1963: Επιστρέφουν εις την Κάλυμνον τα σφουγγαράδικα

Φλας στο παρελθόν, 1963: Επιστρέφουν εις την Κάλυμνον τα σφουγγαράδικα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 280 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 10 Νοεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3781

ΑΥΡΙΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ
Ως ανεκοινώθη εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, αύριον Δευτέραν 11ην τρέχοντος μηνός και ώραν 9ην πρωινήν, επί τη εορτή του Αγίου Μηνά θα τελεσθή εις τον ιερόν ναόν του Αγίου Δημητρίου το καθιερωμένον ετήσιον Αρχιερατικόν Μνημόσυνον υπέρ των αειμνήστων Μεγάλων Ευεργετών της Κοινότητος και ιδρυτών του ναού Μίνωος, Δημητρίου και Μαρουλίτσας των Βενετοκλέων. Διά της αυτής ανακοινώσεως, καλούνται πάντες οι τιμώντες την μνήμην των όπως παραστούν εις το Μνημόσυνον.
Εις το εν λόγω Μνημόσυνον θα παραστούν άπασαι αι τοπικαί αρχαί, καθώς και συγγενείς των Μεγάλων Ευεργετών.

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΝ ΤΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΙΚΑ
Όλοι είναι ευχαριστημένοι από την αλιείαν των σπόγγων
Μεταδίδεται εκ Καλύμνου ότι ήρχισαν να καταπλέουν εκεί από της χθες διάφορα σπογγαλιευτικά συγκροτήματα της νήσου επιστρέφοντα εκ της θερινής σπογγαλιευτικής των δραστηριότητος.

Οι αφιχθέντες σπογγαλιείες είναι λίαν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της εφετεινής των σπογγαλιευτικής δραστηριότητος εις τα αφρικανικά και ελληνικά παράλια.

Η επιστροφή όλων των Καλυμνιακών σπογγαλιευτικών θα έχη ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Νοεμβρίου. Παραlλήλως ήρχισαν αι προετοιμασίαι δια την χειμερινήν σπογγαλιείαν εις τας ακτάς των ελληνικών νήσων, ενώ εξ άλλου οι σπογγέμποροι ετοιμάζονται διά τας αγοράς των σπόγγων, δεδομένου ότι εις το εξωτερικόν παρατηρείται ζωηρά ζήτησις φυσικών σπόγγων.

Σημειωτέον ότι κατά την εφετεινήν σπογγαλιευτικήν περίοδον, εκτός των θυμάτων εκ των δυτών, που προσεβλήθησαν εκ της νόσου των δυτών, εβυθίσθησαν και δύο σπογγαλιευτικά σκάφη εις την περιοχήν της Κρήτης, άνευ θυμάτων ευτυχώς, αλλά με πλήρη απώλειαν του σπογγαλιεύματος των.


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗΝ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΑΝΕΥΣΙΣ
Την προσεχή Πέμπτην, εορτήν του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου Πολιούχου της πόλεως Ρόδου, θα τελεσθή εις τον ιερόν ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου αφ’ εσπέρας μεν την 6ην μεταμεσημβρινήν Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός την δε πρωΐαν Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ήτοι περί την 10ην πρωινήν, θα λάβη χώραν η Λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου μετά πάσης επισημότητος, ακολουθούντων των επισήμων, του Κλήρου και του λαού, και με συμμετοχήν της Φιλαρμονικής του Δήμου και τμημάτων σχολείων και της Χωροφυλακής, Αεροπορίας και Λιμενικού Σώματος.
Κατά την λιτάνευσιν, θα μετάσχουν επίσης ειδικώς αφικνούμενοι και άπαντες οι ιερείς της νήσου Ρόδου.

 

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...