Συνεδριάζει τη Δευτέρα η παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2151 ΦΟΡΕΣ

Θα συζητηθούν οι προτεραιότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν

Την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να συνεδριάσει σε Ολομέλεια η παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ρόδου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 6μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου και είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές, γεγονός που παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση 350 και πλέον στελέχη που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της παράταξης του κ. Κολιάδη.

Αναμένεται ότι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας ο νεοεκλεγείς δήμαρχος θ’ ανοίξει τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής και τα δεδομένα που υπάρχουν.

Σκοπός είναι επίσης να υπάρξει εκτενής ανταλλαγή απόψεων για το τι θα γίνει.
Όπως είχε επισημάνει η «Ροδιακή», στις προσθέσεις του κ. Κολιάδη, είναι να αξιοποιήσει και τους 26 εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του με αντικείμενικό στόχο να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα υπάρξουν πολλές συσκέψεις και συναντήσεις, αφού όπως δήλωσαν συνεργάτες του κ. Κολιάδη «η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι έτοιμη άμεσα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να δώσει το στίγμα της.

Θα υπάρξουν άμεσα δείγματα γραφής, διαβεβαιώνουν στελέχη του συνδυασμού του κ. Κολιάδη, επισημαίνοντας ότι «οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι μεγάλες και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Βασικό επίσης σημείο της πολιτικής του κ. Αλ. Κολιάδη θα είναι η προσπάθεια ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών, τόσο εντός του δημοτικού συμβουλίου, όσο και στην κοινωνία.

Και στα δύο αυτά ζητήματα, θα δοθεί βάρος από τη νέα δημοτική αρχή αλλά αν χρειαστεί θα υπάρξουν και συγκρούσεις για το καλό του νησιού, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Στελέχη πάντως της παράταξης Κολιάδη εκτιμούν, ότι τα πράγματα δεν θα είναι ρόδινα, διότι θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν αρκετές «καυτές πατάτες» με βασικό πρόβλημα τα οικονομικά του δήμου.

Και είπε: «Θέλω να πιστεύω πραγματικά ότι οι υπηρεσιακοί και οι αιρετοί κι αυτή η δημοτική αρχή να φροντίσουν να κάνουν τα απαραίτητα ώστε να παραλάβουμε εμείς, 1η Ιανουαρίου του 2024 έναν δήμο που να μπορεί ν’ αντέξει και να προχωρήσει.

Το λέω αυτό γιατί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα παρακολουθούμε με πολύ προσοχή και σεβασμό τα τεκταινόμενα και ακριβώς πώς θα κινείται η δημοτική αρχή μέχρι τη λήξη της θητείας.

Και θα τους παρακαλέσω, κυρίως τους υπηρεσιακούς, να φροντίσουν να κρατήσουν οικονομικά το νησί μας όρθιο ώστε όταν εμείς αναλάβουμε, 1η Ιανουαρίου του 2024, να μπορούμε να το διοικήσουμε».

Στο μεσοδιάστημα, αρχής γενομένης από τώρα, έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με τους φορείς και τις δομές του νησιού και φυσικά, τμηματικά, με την παράταξή τους και όλες τις δυνάμεις των πολιτών.

«Είναι υποχρέωση όλων των Υπηρεσιών του δήμου να μας ενημερώνουν κι ελπίζω να μην έχουμε... εκπλήξεις», είπε με νόημα ο κ. Κολιάδης, εξηγώντας ότι «τα μηνύματα που λαμβάνει δεν είναι θετικά, και τον προβληματίζουν έντονα». Ειδικά το τελευταίο εξάμηνο, σχετικά με τη διαχείριση του δήμου, και πιο έντονα τους τελευταίους δύο μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη