Χωρίς δυναμική στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός και ήττα από την ΑΕΚ στα Λιόσια

Χωρίς δυναμική στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός και ήττα από την ΑΕΚ στα Λιόσια

Χωρίς δυναμική στο δεύτερο ημίχρονο ο Κολοσσός και ήττα από την ΑΕΚ στα Λιόσια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 860 ΦΟΡΕΣ

Ένα ημίχρονο άντεξε σήμερα ο Κολοσσός στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με αντίπαλο την ΑΕΚ, για την 6η αγωνιστική της Basket League. Με τον Γκάουντλοκ εκτός κλίματος, τον Μπραΐκοβιτς από νωρίς …φορτωμένο φάουλ και τον Πέράντες «εγκλωβισμένο», οι «θαλασσί» υπέκυψαν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι κυριάρχησαν κάτω από το καλάθι και ουσιαστικά από την τρίτη περίοδο είχαν εξασφαλίσει τη νίκη. Σε κρίσιμα σημεία του αγώνα οι παίκτες του Κούρο Σεγκούρα ήταν απίστευτα άστοχοι, μη μπορώντας να διεκδικήσουν τι κάτι παραπάνω από το τελικό 93-74.

 

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

 

Φουλ επιθετική ήταν η πρώτη περίοδος, με τις δύο ομάδες να ξεδιπλώνουν τις περγαμηνές τους σ’ αυτόν τον τομέα και να έχουν εξαιρετικά ποσοστά, τόσο κάτω από το καλάθι όσο κι από την περιφέρεια. Έτσι, οι περισσότερες άμυνες πήγαν… περίπατο, όμως η ΑΕΚ στη διακοπή προηγείτο με μόλις έναν πόντο, δείγμα μιας κατ’ αρχάς αμφίρροπης αναμέτρησης.

 

Ωραίο παιχνίδι και στη δεύτερη περίοδο με δυναμισμό και τον Κολοσσό να βελτιώνει όσο μπορεί την άμυνά του, αφού η ΑΕΚ συνέχιζε να κυριαρχεί στους ψηλούς. Για τους «θαλασσί» ο Ουτόμι …καθάριζε όσον αφορά την επίθεση, ενώ από την ΑΕΚ Τίλμαν και Κουζμίνσκας ήταν οι πιο δραστήριοι. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι μια μικρή διαφορά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου, δίνοντας περισσότερο ενδιαφέρον στη συνέχεια.

 

Σταδιακά στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ αύξανε τη διαφορά, χωρίς ν’ αφήνει τον Κολοσσό να την… κοιτάζει στα μάτια σε αρκετά σημεία, κι εκμεταλλευόμενη περισσότερο την αστοχία των «θαλασσί», όπως επίσης τον εκνευρισμό τους κάποιες φορές. Το «κλειδί» ήταν οι άμυνες των γηπεδούχων και η συνεισφορά του Κουζμίνσκας με πολύ μυαλό στη λειτουργία της ομάδας. Έτσι, η διαφορά στο τέλος έφτασε στους 17 πόντους, για το 75-58.

 

Στην τέταρτη περίοδο ο Κολοσσός προβλημάτισε, όχι γιατί δεν κατάφερε απλώς να ανατρέψει το εις βάρος του σκηνικό, αλλά περισσότερο για την απίστευτη αστοχία του στα αμαρκάριστα τρίποντα, όπως και τα σουτ κοντά στο καλάθι. Ουσιαστικά το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν… διαδικαστικό, για το τελικό 93-74.

 

Διαιτητές: Μαρινάκης- Ζακεστίδης- Ρίζος

 

Τα δεκάλεπτα: 27-26, 51-47 (ημ.), 75-58, 93-74

 

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 24, Ραντλ΄12 (2), Καράμπελας 6, Κουζμίνσκας 18 (1), ΜακΛέμορ 5 (1), Χαλ 2, Φλιώνης, Νετζήπογλου 6 (1), Χατζηδάκης 6, Κουζέλογλου 6, Ματαλιωτάκης 2, ΜακΡέι 6.

 

Κολοσσός (Σεγκούρα): Τζόργκενσεν 7 (1), Ουτόμι 15 (4), Μπραΐκοβιτς 11, Πόλεϊ 4, Περάντες 7, Γκάουντλοκ 8, Κολοβέρος 5 (1), Παπαγιάννης 3, Μπιλλής 5 (1), Καμαριανός 6, Γόντικας 3.

ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.