ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου: Καθυστερήσεις πληρωμών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου: Καθυστερήσεις πληρωμών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου: Καθυστερήσεις πληρωμών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 952 ΦΟΡΕΣ

Την ανησυχία τους για τις «απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλόμενων από το Μεταφορικό Ισοδύναμο», εκφράζουν τα μέλη της Οργάνωσης Μελών Καλύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα «Αν καταργείται το Μ.Ι.».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου υπενθυμίζει την ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή (30-10-23) απαιτώντας την άμεση καταβολή τους και την επαναφορά στην τακτικότητα των πληρωμών κάνοντας λόγο για «συστηματική απαξίωση του εμβληματικού μέτρου», όπως υποστηρίζουν, που θέσπισε ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός για την ενίσχυση των νησιωτών και των επιχειρήσεων.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Καλύμνου επισημαίνουν τη δήλωση του υφυπουργού Ι. Παππά ότι «η καθυστέρηση οφείλεται στις χρονοβόρες καθυστερήσεις των ελέγχων των αιτήσεων από το υπ. Οικονομικών».

Παράλληλα επικαλούνται δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» (13-11-23) στο οποίο αναφέρεται ότι «το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα καταργηθεί όπως ισχύει σήμερα και από το 2025 θα περιοριστεί σημαντικά και θα παραμείνει σε ορισμένα νησιά της άγονης γραμμής στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων».

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλει τα οφειλόμενα εδώ και τώρα στους δικαιούχους», υπογραμμίζει η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλύμνου καλώντας τη κυβέρνηση να δώσει έναν χρονικό ορίζοντα στους πολίτες για να γνωρίζει ο δικαιούχος πότε θα εισπράξει τα χρήματά του.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»