Αθανάσιος Δηλανάς: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Φώτη Χατζηδιάκο

Αθανάσιος Δηλανάς: Συλλυπητήριο μήνυμα  για τον Φώτη Χατζηδιάκο

Αθανάσιος Δηλανάς: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Φώτη Χατζηδιάκο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 680 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o Αθανάσιος Δηλανάς*

Με τον ΦΩΤΗ είχα μακροχρόνια συνεργασία από την περίοδο που ήταν αντινομάρχης. Τότε ήταν αρμόδιος και για το Φυτώριο Ρόδου και μας χορηγούσε δωρεάν το δασικά φυτά που φυτεύαμε στις δενδροφυτεύσεις που κάναμε με τον ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΡΟΔΟΥ Επειδή ήμουν αρμόδιος διοργανωτής για τις δενδροφυτεύσεις του ομίλου επισκεπτόμουν τον ΦΩΤΗ στο γραφείο του και εκτός από το θέμα της δενδροφύτευσης συζητούσαμε και το θέμα του ενεργειακού της Ρόδου.

Ο ΦΩΤΗΣ ήταν άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για τη Ρόδο και την Ελλάδα και είχε την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τη σημασία των έργων που προσπαθούσε να κάνει η ΔΕΗ ώστε να μην μείνει η Ρόδος χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Δυστυχώς υπήρχαν πολλές αντιδράσεις εκ μέρος διαφόρων ομάδων πότε από παραπληροφόρηση που είχαν για τα περιβαλλοντικά θέματα και πότε από διαφορά μικροσυμφέροντα.

Στις αντιδράσεις αυτές είχαν συμμάχους πολλούς από την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού οι οποίοι για να μη χάσουν ψήφους, ποτέ δεν κατάλαβαν, ούτε ήθελαν να καταλάβουν, τη σημασία που είχαν οι επενδύσεις της ΔΕΗ (νέο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στη νότια Ρόδο, και το κέντρο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή ΚΟΒΑ) για υην ανάπτυξη της Ρόδου.

Απεναντίας ο ΦΩΤΗΣ, όχι μόνο είχε καταλάβει τη σημασία των έργων της ΔΕΗ αλλά κάθε φορά που βρισκόμασταν, συζητούσαμε και τα άρθρα μου που δημοσίευα στον τοπικό Τύπο, άρθρα που ήταν απόλυτα τεκμηριωμένα επειδή ως, πρώην διευθυντής του ηλεκτρικού δικτύου της Ρόδου είχα τις γνώσεις και την εμπειρία για τη σωστή ενημέρωση.

Ευτυχώς ο ΦΩΤΗΣ δεν ακολούθησε τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ούτε ως αντινομάρχης ούτε ως δήμαρχος, διότι είχε ανοιχτό μυαλό και μπορούσε να διαβλέψει τι θα γινόταν στη Ρόδο τόσο στα παλαιά όσο και τα νέα Ξενοδοχεία αλλά και στις λοιπές δραστηριότητες του νησιού όταν θα είχαν διακοπή ηλεκτροδότησης 2-3 ώρες κάθε μέρα και ιδίως τις βραδινές ώρες.

Έτσι δεν δίστασε να συγκρουσθεί με τους διαφωνούντες, οι οποίοι παρακινούνταν από την παραπληροφόρηση που είχαν από διαφόρους άσχετους, δήθεν γνώστες των περιβαλλοντικών θεμάτων, από κάποιους που είχαν προσωπικές επιδιώξεις και δυστυχώς από κάποιους πολιτικούς και πολιτικάντηδες που προσπαθούσαν ν’ αναδειχθούν.

Τη μεγαλύτερη όμως απογοήτευση νιώσαμε, τόσο ο ΦΩΤΗΣ, όσο κι εγώ, από την αδιαφορία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήμα Δωδεκανήσου, του ΕΒΕΔ, της Ένωσης Ξενοδόχων που όλα αυτά τα χρόνια που η ΔΕΗ εύρισκε μπροστά της τοίχο σε κάθε σημείο που προσπαθούσε να κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις (Εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο, Υποσταθμό –Κέντρο Διανομής στην περιοχή Κόβα) χωρίς να κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους για να βοηθήσουν ώστε να προχωρήσουν τα έργα που ήταν απολύτως απαραίτητα για την ανάπτυξη της Ρόδου.

Αγαπητέ ΦΩΤΗ με μεγάλη μου λύπη σε αποχαιρετώ. Θα σε θυμάμαι για τη γενικότερη μεγάλη προσφορά σου στη Ρόδο και ιδίως στο ενεργειακό θέμα, επειδή ως ειδικός, μπορώ να γνωρίζω τη μεγάλη σημασία της προσφοράς σου.

Στην οικογένεια του ΦΩΤΗ εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι να ξεπεράσουν τον πρόωρο χαμό του.

Σημειωση: Με τον ΦΩΤΗ δεν ανήκαμε στην ίδια πολιτική παράταξη αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να συνεργαστούμε για το καλό της Ρόδου.

* Ο Αθανάσιος Δηλανάς είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, πρώην Διευθυντής Εργοστασίου Ηλεκτροπαραγωγής στη Σορωνή και του Ηλεκτρικού Δικτύου της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους