Για κατοχή δύο κιλών χασίς κατηγορείται 31χρονος Αλβανός

Για κατοχή δύο κιλών χασίς  κατηγορείται 31χρονος Αλβανός

Για κατοχή δύο κιλών χασίς κατηγορείται 31χρονος Αλβανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 984 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, 31χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, για δύο κιλά χασίς που είχαν βρεθεί σε σπίτι που είχε ενοικιάσει στην Κω και φέρονταν να το χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα».

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από επτά χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τον Ιανουάριο του 2022 δικάστηκε για πρώτη φορά από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.


Κατηγορούμενοι, εκτός από τον 31χρονο ήταν και άλλοι δύο συμπατριώτες του, ηλικίας 32 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι όμως κρίθηκαν αθώοι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά τον 31χρονο Αλβανό, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.
Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν πρωτόδικα οι κ.κ. Παναγιώτης Αβρίθης και Γιάννης Χριστοδούλου, δια των οποίων και ο 31χρονος άσκησε έφεση, η οποία θα εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 6 Δεκεμβρίου.


Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την Αστυνομία κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης, ένας εκ των δραστών είχε ενοικιάσει την πόλη της Κω διαμέρισμα, το οποίο οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν από κοινού αποκλειστικά ως χώρο αποθήκευσης και διαμερισμού ναρκωτικών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.


Το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ακινητοποιήθηκαν οι δύο συλληφθέντες τη στιγμή που εισέρχονταν στο διαμέρισμα και ακολούθησε έρευνα, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρεθήκαν και κατασχέθηκαν:


• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 2 κιλών και 83,5 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε -23- πλαστικές συσκευασίες.
• Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.


Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών