Αντένσταση κατέθεσε η παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη

Αντένσταση κατέθεσε η παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη

Αντένσταση κατέθεσε η παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3566 ΦΟΡΕΣ

Είχε προηγηθεί ένσταση από την παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη

Κατατέθηκε σήμερα (24.11) το μεσημέρι, από την παράταξη του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη «ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- ΜΑΖΙ για τη Ρόδο» αντένσταση κατά της ένστασης που ήδη έχει καταθέσει ο η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» του κ. Αντώνη Καμπουράκη, αναφορικά με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, για το δήμο της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», στο δικόγραφο που κατατέθηκε η παράταξη του κ. Κολιάδη ζητά από την πλευρά της να αναγνωριστούν ως έγκυρα συγκεκριμένος αριθμός ψηφοδελτίων που κρίθηκαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους ως άκυρα και να ακυρωθούν ορισμένα άλλα από τους λοιπούς συνδυασμούς.

Και η αντένσταση του κ. Κολιάδη αναμένεται να εκδικαστεί μαζί με την ένσταση που έχει καταθέσει ο κ. Καμπουράκης στις 30 Νοεμβρίου από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, σύνθεση Εκλογοδικείου.

Όπως είναι γνωστό, η ένσταση της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» του κ. Καμπουράκη, στρέφεται κατά της απόφασης (22/2023) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) με την οποία έγινε η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών, κατά του συνδυασμού «ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- ΜΑΖΙ για τη Ρόδο» αλλά και του ίδιου του επικεφαλής του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, καθώς και κατά των δύο άλλων συνδυασμών που επίσης συμμετείχαν στις εκλογές: «Αρχή Οργάνωσης για το νησί μας» του κ. Νίκου Γερονικόλα και «Λαϊκή Συσπείρωση Ρόδου» του κ. Τάκη Πότσου.

· Με αυτήν, ο κ. Καμπουράκης, ζητά από το δικαστήριο, να αναγνωριστούν έξι ψηφοδέλτια της παράταξης του τα οποία εσφαλμένα δεν καταχωρήθηκαν στο βιβλίο διαλογής ψήφων και δεν προσμετρήθηκαν υπέρ τους, αλλά αντίθετα εσφαλμένα καταχωρήθηκαν και προσμετρήθηκαν έξι ψηφοδέλτια υπέρ της παράταξης του κ. Κολιάδη.

· Με το ίδιο δικόγραφο ζητείται 89 ψηφοδέλτια της παράταξης «Με Δύναμη για τη Ρόδο» τα οποία εκ παραδρομής ή εσφαλμένα έχουν κριθεί άκυρα να αναγνωριστούν από το δικαστήριο ως έγκυρα, και να προστεθούν στο σύνολο των ψηφοδελτίων που έχει λάβει η παράταξη του κ. Καμπουράκη.

· Επίσης, 532 ψηφοδέλτια από τους άλλους τρεις συνδυασμούς (των κ.κ. Κολιάδη, Γερονικόλα και Πότσου) που έχουν θεωρηθεί έγκυρα, να ακυρωθούν από το δικαστήριο και να αφαιρεθούν από τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έχουν λάβει οι λοιποί συνδυασμοί αλλά και από το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων της εκλογικής αναμέτρησης της πρώτης Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ένσταση, εφόσον γίνουν δεκτά τα παραπάνω αιτήματα, η παράταξη του κ. Καμπουράκη θα συγκεντρώσει 23.951 έγκυρα ψηφοδέλτια, ενώ ο συνολικός αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων (για όλους τους συνδυασμούς) θα διαμορφωθεί στις 55.279 (όπου τα 55.722 είναι τα ψηφοδέλτια σύμφωνα με την απόφαση ανακήρυξης και προστίθενται τα 89 της παράταξης Καμπουράκη και αφαιρούνται τα 532 από τους λοιπούς συνδυασμούς).

Ως εκ τούτου και εφόσον όλα τα παραπάνω γίνουν δεκτά και ισχύσουν από το δικαστήριο όπως αναφέρεται στην ένσταση του κ. Καμπουράκη, η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» θα λαμβάνει για τη πρώτη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, των δημοτικών εκλογών ποσοστό 43,327%.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος