Αισθητά αυξημένη κίνηση στην αγορά, αλλά τα κέρδη στις πολυεθνικές

Αισθητά αυξημένη κίνηση στην αγορά, αλλά τα κέρδη στις πολυεθνικές

Αισθητά αυξημένη κίνηση στην αγορά, αλλά τα κέρδη στις πολυεθνικές

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1606 ΦΟΡΕΣ

Αισθητά αυξημένη η κίνηση, από το πρωί χθες, στο εμπορικό τρίγωνο της Ρόδου, με τις πολυεθνικές εταιρείες να κατακτούν και φέτος, όπως φαίνεται, το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας αλλά και τα τοπικά καταστήματα να “τσιμπάνε” σε κίνηση, κορυφώθηκε και φέτος η Black Friday, που δείχνει ότι έχει καθιερωθεί πλέον στις αγοραστικές μας συνήθειες!

Από το πρωί, η κίνηση ήταν αυξημένη στο κέντρο της πόλης κι έτσι παρέμεινε μέχρι την ώρα που έκλεισαν τα καταστήματα.


Περιγράφοντας την κατάσταση στην αγορά της Ρόδου τη χθεσινή ημέρα αλλά και όλη την εβδομάδα που…διαρκεί η Black Friday (και) στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου (ΕΣΡ) κ. Κώστας Σπανός-αν και μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε πλήρη εικόνα-επιβεβαίωσε ότι από το πρωί, χθες, η κίνηση ήταν αυξημένη στο κέντρο της πόλης και τα καταστήματα, με το μεγαλύτερο μέρος των φυσικών επισκέψεων και αγορών του καταναλωτικού κοινού να επικεντρώνεται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.


Ωστόσο, κάποιος κόσμος επισκέφθηκε και τα τοπικά καταστήματα, για να «τσεκάρει» τιμές, να δει κάποια προϊόντα, να αγοράσει κ.λπ.
Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημανθεί ότι αύριο, Κυριακή, τα καταστήματα είναι επίσης ανοιχτά για αρκετές ώρες, όπως έχει αποφασιστεί για την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, η οποία όμως…βολεύει και για την Black Friday μιας και οι προσφορές, στο πλαίσιό της, διαρκούν ολόκληρη την εβδομάδα (σ.σ. στην πλειοψηφία των καταστημάτων).


Όσο για τα καταστήματα εκτός κέντρου, εκεί η κίνηση είναι πιο ήπια και κινείται με διαφορετικούς ρυθμούς, ωστόσο κι αυτά έκαναν προσφορές στο πλαίσιο της Black Friday.


Μεγάλη η κίνηση, βέβαια, χθες και στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Σπανός, επειδή πλέον λειτουργεί το σύστημα της παραλαβής από τα φυσικά καταστήματα των προϊόντων που οι καταναλωτές έχουν παραγγείλει online, αρκετός κόσμος τα επισκέφθηκε για να προβεί στην παραλαβή.


Μάλιστα, ο κ. Σπανός δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι, με αφορμή αυτή την πρακτική, «βλέπουμε και τον μετασχηματισμό της λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων, από κέντρα αγορών σε κέντρα επίδειξης και παραλαβής προϊόντων»!


Μάλιστα, στο πλαίσιο της Black Friday, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δούμε και…ουρές έξω από τις ταχυμεταφορικές καθώς θα έχουν καταφθάσει τα προϊόντα που παρήγγειλαν οι καταναλωτές! Επίσης, χθες, αυξημένη ήταν και η κίνηση των οχημάτων στην Εθνικό Οδό Ρόδου-Λίνδου καθώς κι εκεί υπάρχουν μεγάλα καταστήματα πολυεθνικών για είδη σπιτιού κ.λπ..


Τέλος, η Black Friday, η οποία όπως προαναφέραμε δεν είναι μόνο μία ημέρα, μας εισάγει κατά κάποιον τρόπο και στις εορταστικές αγορές καθώς μετά από μία μικρή…ανάπαυλα λίγο ημερών ξεκινάει η κίνηση για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία κορυφώνεται τις Κυριακές 17 και 24 Δεκεμβρίου που είναι επίσης ανοιχτά τα καταστήματα ενώ από τις 18 του Δεκέμβρη ξεκινά και το εορταστικό ωράριο.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη