ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Θα εξετασθή η δυνατότης αναπτύξεως της αλιείας εις την νήσον Μεγίστην

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Θα εξετασθή η δυνατότης αναπτύξεως της αλιείας εις την νήσον Μεγίστην

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Θα εξετασθή η δυνατότης αναπτύξεως της αλιείας εις την νήσον Μεγίστην

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 270 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3798

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΘΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ
ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΜΕΓΙΣΤΗΝ
Σήμερον αναχωρεί εις Μεγίστην ο παρά της Νομαρχίας Επόπτης αλιείας κ. Γ. Καβαλλάκης προκειμένου να εξετάση τας δυνατότητας των κατοίκων και της δημιουργίας ατομικών μικρών βιομηχανιών.
Σκοπός της εν λόγω ερεύνης είναι η αντιμετώπισις της καταστάσεως εις Καστελλόριζον.

ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΧΘΕΣ
ΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑΣ
Συνήλθεν εις συνεδρίασιν η Επιτροπή καθορισμού τόπων αμμοληψίας η οποία ήκουσεν εισήγησιν της ενεργησάσης επιτόπιον έρευναν επιτροπής εκ των κ.κ. Κιούση Φωστιέρη και Κυπριώτου.
Μετά συζήτησιν εγένετο δεκτόν όπως αναβληθή διά την προσεχή εβδομάδα η λήψις αποφάσεως εις νέαν συνεδρίασιν.

ΑΥΡΙΟΝ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΔΙΑΝΟΜΗ
ΤΩΝ 50 ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Αύριον την 12ην μεσημβρινήν θα λάβη χώραν εις την μεγάλην αίθουσαν της Νομαρχίας η τελετή υπογραφής των συμβολαίων παραχωρήσεως των νέων πεντήκοντα Εργατικών Κατοικιών. Κατά την εν λόγω τελετήν εις την οποίαν εκτός των δικαιούχων θα παραστούν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου και άπασαι αι τοπικαί αρχαί, ο Υπουργός Βιομηχανίας κ. Ζίγδης, αφικνούμενος ενταύθα, θα παραδώση εις τους ενδιαφερομένους εργατοϋπαλλήλους τας κλείδας των κατοικιών.
Αι εν λόγω Κατοικίαι ανηγέρθησαν παρά του Αυτονόμου Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, βάσει προγράμματος των Κυβερνήσεων της ΕΡΕ, και εν συνεχεία της ανεγέρσεως των 150 άλλων εργατικών κατοικιών που μέχρι τούδε έχουν διατεθή.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, σήμερον λήγει η προθεσμία δια την υποβολήν δηλώσεων παρά των ενδιαφερομένων παραγωγών διά την προμήθειαν δενδρυλλίων. Βάσει παλαιοτέρων δηλώσεων, η Γεωργοένωσις έχει παραγγείλει εις την Κόρινθον 33.000 δενδρύλλια ελαίας και οπωροφόρων, τα οποία εντός του α’ δεκαημέρου του Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να αποστέλλωνται παρά των πωλητών. Διά την εξυπηρέτησιν εν τούτοις ωρισμένων παραγωγών οι οποίοι είχον αμελήσει να ακταθέσουν δηλώσεις, η Γεωργοένωσις παρέτεινε την προθεσμίαν μέχρι της 30ης Νοεμβρίου, ήτοι μέχρι της σήμερον. Κατόπιν αυτού ειδοποιούνται διά της νέας ανακοινώσεως οι καθυστερήσαντες να σπεύσουν και να δηλώσουν τον αριθμόν δενδρυλλίων που επιθυμούν.

ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΑΣ ΑΠΟΘΝΗΣΚΟΥΝ
ΤΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΛΕΡΟΥ
Μεταδίδεται εκ Λέρου ότι αφίκετο εκεί ο κτηνίατρος Κω, κατόπιν διαταγής της Νομαρχίας διά την εξέτασιν της εκδηλωθείσης εκεί ασθενείας των πουλερικών. Ως γνωστόν εις την Λέρον έχουν δημιουργηθή πυρήνες αναπτύξεως της πτηνοτροφίας, οι οποίοι μέχρι τούδε είχον σημειώσει εξαιρετικήν επιτυχίαν. Ήδη, κατά τηλεγράφημα εκ Λέρου, αποσταλέν παρά του Δημάρχουν της νήσου, άγνωστη νόσος πλήττει τα πουλερικά κατά εκατοντάδας. Διά του ιδίου τηλεγραφήματος εζητήθη η αποστολή κτηνιάτρου η οποία και επραγματοποιήθη.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!