Γιώργος Γεωργαλλίδης: Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 314 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γιώργος Γεωργαλλίδης
Μέλος Περιφερειακής παράταξης «Νέα εποχή στο Νότιο Αιγαίο»

Ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς τον τελευταίο καιρό ρεπορτάζ κυρίως τοπικών νησιωτικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας (ΕφΣυν) που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου ή τον δραστικό περιορισμό του.

Αυτά τα ρεπορτάζ έρχονται να προστεθούν στις τεράστιες καθυστερήσεις που ήδη σημειώνονται στην καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται απ’ αυτό οι νησιώτες. Θεωρώ ότι αυτό το θέμα πρέπει να είναι "casus belli" για όλους τους νησιώτες αιρετούς που σέβονται τον εαυτό τους.

Διότι μιλάμε για τον στοιχειώδη σεβασμό του κεντρικού κράτους στη νησιωτικότητα και στις δυσκολίες μεταφοράς που απορρέουν απ’ αυτή. Μάλλον η κυβέρνηση της ΝΔ ως πρωτοπόρα στην κοινωνική αναλγησία δεν την νοιάζει η επί ίσοις όροις διαβίωση των νησιωτών, που αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα εισιτήρια για τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που ως έννοια εισήγαγε ο αείμνηστος δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης και πραγματοποίησε ο επίσης αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός, ήταν ένα μέτρο που έδωσε μία μεγάλη ανάσα στους νησιώτες τις δύσκολες εποχές της κρίσης.

Δεν πρέπει να τ’ αγγίξουν οι κυβερνώντες. Οφείλουν όλοι οι βουλευτές από κάθε κόμμα να το υπερασπιστούν, ενώ και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να δράσει υποστηρίζοντάς το. Ειδικά στη Ρόδο, καλείται τόσο η νέα δημοτική όσο και η περιφερειακή αρχή να διεκδικήσει επιτέλους τα δικαιώματα των νησιωτών. Να μην κάνει «γάργαρα» το θέμα όπως αυτό της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά που αποδείχτηκε ένα ακόμα ψέμα του κ. Μητσοτάκη, που ποτέ η νυν περιφερειακή αρχή δεν έθιξε.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου