Όλα τα δεδομένα για τους σχολικούς αγώνες στα Δωδεκάνησα το 2024

Όλα τα δεδομένα για τους σχολικούς αγώνες στα Δωδεκάνησα το 2024

Όλα τα δεδομένα για τους σχολικούς αγώνες στα Δωδεκάνησα το 2024

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3123 ΦΟΡΕΣ

Τον Ιανουάριο του 2024 πια θα ξεκινήσει να διαμορφώνεται ένα πλαίσιο από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων σε δωδεκανησιακό επίπεδο.

Απ’ ό,τι φαίνεται, θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τα λύκεια στο ποδόσφαιρο σ’ όλα τα νησιά, ενώ εκτός από το μπάσκετ, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στο βόλεϊ λόγω της διεξαγωγής του Παγκόσμιου σχολικού πρωταθλήματος.

Αν και φάνηκε το φθινόπωρο πως υπήρχε πιθανότητα οι αγώνες κάποιων αθλημάτων να διεξαχθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αυτό πια είναι ανέφικτο βάσει των τωρινών δεδομένων.

Άλλωστε για να είναι έτοιμη και να αποσταλεί προς τα σχολεία μία προκήρυξη, θα πρέπει να υπάρχει και απόφαση για σίγουρη κάλυψη δαπανών, όσον αφορά μετακινήσεις και όχι μόνο.

Το πιθανότερο είναι, αν όλα πάνε καλά, από τις 20 Ιανουαρίου και μετά στα Δωδεκάνησα να ξεκινήσουν οι αγώνες των ομαδικών αθλημάτων λυκείων, ενώ δεν αποκλείεται να διεξαχθούν νωρίτερα κι αυτοί του στίβου για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, αφού οι νικητές-νικήτριες δεν παίρνουν πρόκριση για πανελλήνια φάση.

Σχετικά με τον στίβο λυκείων στην πρώτη φάση του, το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν οι αγώνες στη Ρόδο μέσα στον Μάρτιο, όπως έχει γίνει πια… παράδοση τα τελευταία χρόνια.

Ν’ αναφερθεί πως εδώ και δώδεκα χρόνια, πρόκριση για την ανάδειξη πανελληνιονικών και μοριοδότηση για εισαγωγή σε ΑΕΙ παίρνουν μόνο μαθητές-μαθήτριες λυκείων.

Διαβάστε ακόμη

Στις 1-2 Ιουνίου τα «3α Δωδεκανησιακά Δάφνεια» στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Παίδες του Φοίνικα

Ηρακλής Μαριτσών: Ανανέωσε και ο Παγκράτης

Τζάμπολ τον Ιούνιο στο 3ο Ανοικτό Εργασιακό Κύπελλο μπάσκετ

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο