Yoga για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Yoga για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Yoga για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1482 ΦΟΡΕΣ

Πώς θα σας φαινόταν αν μέσα στη ζάλη και τις προετοιμασίες των εορτών κάποιος σας έκανε δώρο ένα μάθημα γιόγκα; Και πώς θα ήταν αν αυτό το μάθημα ήταν εορταστικό, φορούσατε κάτι χριστουγεννιάτικο και ήσασταν περιτριγυρισμένοι από έργα τέχνης;

Κι αν το δωρεάν αυτό μάθημα συνδυαζόταν με δωρεάν είσοδο στο μουσείο, δεν θα έμοιαζε με χριστουγεννιάτικο όνειρο;

Αυτό το όνειρο το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου το κάνει φέτος πραγματικότητα! Ένα μουσείο δεν είναι μόνο τα εκθέματά του! Είναι η προσφορά στην τέχνη, την επιστήμη, τη γνώση, την διασκέδαση, τον πειραματισμό! Και κυρίως, είναι η αγάπη προς τον άνθρωπο. Αυτό είναι που κάνει το Μουσίο μας μοναδικό!

Έτσι, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε δωρεάν το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, να περιηγηθείτε στις συλλογές μας και να δοκιμάσετε ένα δωρεάν μάθημα γιόγκα σε έναν υπέροχα μινιμαλιστικό χώρο που βοηθά στην περισυλλογή, εμπνέει γαλήνη και ηρεμία και απαλύνει το άγχος και την κούραση.

Δείτε το σαν μια θαυμάσια ευκαιρία να αποφασίσετε αν θα συμπεριλάβετε τελικά τη γιόγκα στις αποφάσεις σας για τη νέα χρονιά!

Ημ/νία: Σάββατο 9/12/2023

Ώρα: 11:00-12:00

Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου

Ηλικία: για όλους όσοι δεν πάσχουν από κάποια σοβαρή ασθένεια που ενδεχομένως να εμποδίζει την ασφαλή σωματική άσκηση.

Ένδυση: άνετα ρούχα που διευκολύνουν την κίνηση. Μην παραλείψετε να προσθέσετε στο λουκ σας κάτι χριστουγεννιάτικο, λ.χ. μία κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά, μια χριστουγεννιάτικη μπλούζα, ένα εορταστικό κολάν ή ό,τι άλλο.

Διδασκαλία: Χάρις Λυρώνη, πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar γιόγκα, μέλος του Ιyengar Yoga Association του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.shakti.gr.

Κράτηση θέσης: info@shakti.gr.

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν το προσωπικό τους στρωματάκι γιόγκα.

Yoga: ένα πολύτιμο χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά!

Οι εορταστικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου διευρύνονται κάθε χρόνο!

Στόχος, να αναδείχθεί ο πολύπλευρος ρόλος που μπορεί να έχει ένα μουσείο στη ζωή μας και να φέρουμε το κοινό σε επαφή με διάφορες δραστηριότητες που θα εμπλουτίσει και θα ομορφύνει την καθημερινότητά μας!

Στο πλαίσιο λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείψει και η παιδική γιόγκα!

Φέτος, γονείς και παιδιά μπορούν να επισκεφτούν δωρεάν το Μουσείο μας και ενώ οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τις συλλογές μας, τα παιδιά θα απολαύσουν ένα 50λεπτο δωρεάν μάθημα γιόγκα.

Η παιδική γιόγκα είναι περισσότερο παιχνίδι παρά οτιδήποτε άλλο!

Ωστόσο μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά γίνονται πιο ευέλικτα όχι μόνο σωματικά, αλλά και στον τρόπο που σκέφτονται και αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις και το περιβάλλον. Παράλληλα γνωρίζουν το σώμα τους καλύτερα και αποδέχονται τον εαυτό τους, χαλαρώνουν και βάζουν τα θεμέλια για καλύτερη διαχείριση της ενήλικης ζωής τους, ενώ βιώνουν και

ταυτίζονται με τα συναισθήματα της χαράς, της ευεξίας, της ισορροπίας και της γαλήνης και μαθαίνουν να τα αποζητούν ως τον πλέον φυσικό τρόπο ύπαρξης και διαβίωσης.

Μεταξύ άλλων, η παιδική γιόγκα είναι παιχνίδι, ηρεμία, ενδυνάμωση, πειθαρχία, χαρά, δημιουργικότητα, εκτόνωση, αυτοεκτίμηση, ψυχική ισορροπία, συγκέντρωση και πολλά άλλα που αξίζει να ανακαλύψει κάθε παιδική ψυχή!

Δωρεάν χριστουγεννιάτικο μάθημα γιόγκα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου

Σάββατο 9/12/2023

Ώρα 12:30-13:20 με τη Χάρι Λυρώνη, πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar yoga, μέλος του Iyengar Yoga Association του Ηνωμένου Βασιλείου (www.shakti.gr).

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν δικό τους στρωματάκι γιόγκα και να φορούν άνετα βαμβακερά ρούχα που δεν θα περιορίζουν την κίνηση.

Θα ήταν πολύ όμορφη νότα για το μάθημα αν φορούσαν κάτι στο πνεύμα των Χριστουγέννων, π.χ. κόκκινο μπλουζάκι, πράσινο κολάν, χριστουγεννιάτικη στέκα!

Κράτηση θέσης: info@shakti.gr

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας