Επιτυχημένες δράσεις ευαισθητοποίησης από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Επιτυχημένες δράσεις ευαισθητοποίησης από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Επιτυχημένες δράσεις ευαισθητοποίησης από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4531 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου πραγματοποίησε μία σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου σχετικά με τα θέματα της αναπηρίας και της κοινωνικής συμπερίληψης.

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, η φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, κ. Χριστίνα Μούρα, υλοποίησε παρουσίαση ευαισθητοποίησης σε όλους τους μαθητές του Σχολείου, προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους σχετικές με το θέμα και ακολούθησε συζήτηση.

Επίσης, η κα Παπάζογλου Αργυρώ, μητέρα μαθήτριας του Σχολείου, που εργάζεται με άτομα με αναπηρία, παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές, μεταφέροντας πραγματικές εμπειρίες από την ενασχόλησή της μαζί τους.

Το κορύφωμα των δράσεων έλαβε χώρα την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, όταν με πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Θωμίδη Βενέτη, προσκλήθηκαν στο Σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικοί από το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ ΠΝΟΗ της Α.Μ.Κ.Ε. δήμου Ρόδου.

Οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πραγματικότητα των ατόμων με αναπηρία, να συμμετάσχουν σε βιωματικά θεατρικά παιχνίδια, χορό, και δημιουργία καλλιτεχνικών κατασκευών.

Η επίσκεψη αυτή γέμισε όλους με χαρά και ενθουσιασμό, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αμοιβαίας κατανόησης και αλληλεγγύης. Οι μαθητές αντάλλαξαν εμπειρίες, γνώσεις και χαμόγελα, αφήνοντας μία υπόσχεση για μελλοντικές συνεργασίες και προγράμματα που θα ενισχύσουν την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό της διαφορετικότητας!

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους εμπλεκόμενους για την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων και δηλώνει πεπεισμένο για τη συνέχεια των δράσεών του!

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων