Ελεύθερος με όρους ο 60χρονος που κατείχε 2,5 κιλά χασίς

Ελεύθερος με όρους ο 60χρονος που κατείχε 2,5 κιλά χασίς

Ελεύθερος με όρους ο 60χρονος που κατείχε 2,5 κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3305 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 60χρονος από το Καζακστάν που συνελήφθη έχοντας περίπου δυόμιση κιλά ακατέργαστης κάνναβης επάνω του αλλά και στο σπίτι του.

Σε βάρος του 60χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος δήλωσε ότι είναι χρόνια εξαρτημένος από τις ουσίες (πολυτοξικομανής), από την ηλικία των 14 χρόνων του και μάλιστα από το 2007 και συνεχόμενα από το 2014 έως και σήμερα παρακολουθεί πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ μέσω του οποίου κατάφερε να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη. Ωστόσο εξακολουθεί να κάνει χρήση κάνναβης και συγκεκριμένα χρειάζεται περίπου 16 τσιγάρα την ημέρα όπου κάθε τσιγάρο περιείχε περίπου ένα γραμμάριο της ναρκωτικής ουσίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ποσότητες ήταν αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, ενώ τόνισε ότι έχει ζητήσει να του γίνει πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχτεί ότι πράγματι είναι τοξικομανής. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του είναι αυτά που του δίδονται από την Πρόνοια για να ζήσει (μέρος αυτών) και σε ό,τι αφορά τις ζυγαριές, δήλωσε ότι εντοπίστηκε μία και όχι δύο όπως αναφέρει η αστυνομική έκθεση και η οποία μάλιστα ήταν εκτός λειτουργίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απολογίας του, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 60χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Η σύλληψη του 60χρονου έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες στις 6 Δεκεμβρίου 2023, περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 60χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι κατείχε και μετέφερε:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 184,2 γραμμαρίων
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ
• Κινητό τηλέφωνο

Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στην κατοικία του και σε αποθηκευτικό χώρο όπου βρέθηκαν επιπλέον:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2 κιλών και 65 γραμμαρίων
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Οι ναρκωτικές ουσίες, το όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης και τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και με αυτήν παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών