Ντεμπούτο του δικηγόρου Αντώνη Ζερβού στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας

Ντεμπούτο του δικηγόρου Αντώνη Ζερβού στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας

Ντεμπούτο του δικηγόρου Αντώνη Ζερβού στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2323 ΦΟΡΕΣ

Στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, έκανε το συγγραφικό του ντεμπούτο στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας με το πρώτο μέρος της διλογίας “DEADLiNE”, ο Ροδίτης δικηγόρος κ. Αντώνης Ζερβός.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες και η προσέλευση του κόσμου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν, τόσο τους ομιλητές όσο και τον ίδιο τον συγγραφέα, να αναλύει κομμάτια του έργου του.


Ειδικότερα, για το βιβλίο αλλά και τον συγγραφέα μίλησαν οι κ.κ. Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθέτης – διδάσκων στο ΕΚΠΑ, Χριστίνα Γαλανοπούλου δημοσιογράφος, Γιάννης Γλύκας δικηγόρος – ποινικολόγος, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Πάνος Κορογιαννάκης και χαιρετισμό απηύθυνε η κα Νανά Χαρβαλάκου – Γλύκα, αντιδήμαρχος δήμου Πειραιά και δικηγόρος.


Το βιβλίο “DEADLiNE”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΠΝΟΗ» και η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στην περίοδο της καραντίνας. Ο τρόπος γραφής του και η ανάλυση χαρακτήρων και καταστάσεων «κρατούν» αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη σελίδα έως την τελευταία, ενώ οι ανατροπές και οι απρόβλεπτες εξελίξεις είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μάρτιος 2020
Την πρώτη ημέρα της καραντίνας μία κούτα φτάνει στο διαμέρισμα του αστυνόμου Στάβαρη. Όλες οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις που στοίχειωναν τον μέντορά του βρίσκονται κλεισμένες μέσα της. Αρνείται ν’ ασχοληθεί· του φτάνουν τα δικά του φαντάσματα. Με τον γέρο όμως ετοιμοθάνατο, δεν έχει καμία επιλογή. Του το χρωστάει… Τέσσερις φάκελοι, τέσσερις νεκροί, οι τρεις αυτόχειρες. Κανένας πραγματικός ύποπτος, κανένα στοιχείο που να συνδέει τα θύματα μεταξύ τους. Μέρα με τη μέρα οι νεκροί παίρνουν χώρο δίπλα τους.

Η Πέρσα, η σύντροφός του, βιώνει την αλλαγή του Στάβαρη, την αυξανόμενη πίεση να πιαστεί από ενδείξεις που δεν γίνονται ποτέ στοιχεία, την ακροβασία του στην άκρη των σκιών. Του δίνει διορία μέχρι το τέλος της καραντίνας για να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει, ούτε μία μέρα παραπάνω. Μετά η κούτα θα κλείσει για πάντα.


Όταν όλα οδηγούνται σε αδιέξοδο, απομένει μία τελευταία πιθανότητα… Μήπως πίσω από τις αυτοκτονίες κρύβεται ένας κατά συρροή δολοφόνος, τόσο δόλιος και πειθαρχημένος, που τιθασεύει τους ψυχαναγκασμούς του και κρύβει όσα θα ταυτοποιούσαν τη μεθοδολογία του;

Ένας δολοφόνος που δεν αρκείται να σκοτώσει, αλλά καταδικάζει τους οικείους των θυμάτων του να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στο σκοτάδι της ξαφνικής αυτοχειρίας των ανθρώπων τους. Πολλές εικασίες, μία βεβαιότητα: το deadline πρέπει να τηρηθεί. Και ο χρόνος ξεκινά από… τώρα.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας