Ένοχα τρία άτομα για την υπόθεση της Τράπεζας Δωδεκανήσου στην Κάσο

Ένοχα τρία άτομα για την υπόθεση της Τράπεζας Δωδεκανήσου στην Κάσο

Ένοχα τρία άτομα για την υπόθεση της Τράπεζας Δωδεκανήσου στην Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2918 ΦΟΡΕΣ

Ένοχα κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τρία άτομα για την υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου στην Κάσο.

Πρόκειται για τον τότε ταμία της τράπεζας κι ένα ζευγάρι, που κατηγορούνται για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, το οποίο τους το είχαν εμπιστευτεί με την ιδιότητα του εντολοδόχου και το οποίο υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, αλλά και απάτη στο δικαστήριο από την οποία το συνολικό όφελος και η προκληθείσα ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ.

Το δικαστήριο (μετά από διακοπή από τις 9 Νοεμβρίου της συνεδρίασής του) χθες έκρινε ένοχο τον ταμία για υπεξαίρεση ποσού περίπου 660.000 ευρώ και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ένοχο τον σύζυγο για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση του υπαλλήλου αλλά και για απάτη επί τω Δικαστηρίω και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και ένοχη και τη σύζυγο του τελευταίου για απάτη επί τω Δικαστηρίω και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούνταν και τα δύο παιδιά του ζευγαριού, όπου το δικαστήριο έκρινε αθώα την κόρη ελλείψει δόλου ενώ για τον γιο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Νίκος Παπανικήτας, Μανώλης Βλάχος και Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο ταμίας κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από τις 11 Μαρτίου 2005 έως και τις 14 Μαρτίου 2006 υπεξαίρεσε το συνολικό ποσό των περίπου 657.000 ευρώ.

Ο δε σύζυγος, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην πράξη αυτή του ταμία, ενώ μαζί με τη σύζυγό του κατηγορούνται για απάτη επί τω Δικαστηρίω.

Ότι δηλαδή, ενώ είχαν ομόλογα αξίας 200.000 ευρώ έκαστος, για τα οποία – σύμφωνα και με τους ισχυρισμούς της τράπεζας- είχαν πληρωθεί τμηματικά από τις 30 Σεπτεμβρίου 2004 έως τις 3 Μαΐου 2005 εντούτοις προέβησαν στην έκδοση διαταγής πληρωμής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ταμίας δεν εμφανίστηκε στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του κ. Νίκο Παπανικήτα.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου