Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ζητούν οι εργαζόμενοι στον δήμο Ρόδου

Τη μονιμοποίηση  των συμβασιούχων ζητούν  οι εργαζόμενοι στον δήμο Ρόδου

Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ζητούν οι εργαζόμενοι στον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1479 ΦΟΡΕΣ

Στην κινητοποίηση που προκήρυξε για τη χθεσινή ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμμετείχε και ο Σύλλογος Yπαλλήλων του δήμου της Ρόδου, όπως αποφάσισε κατά τη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε προχθές. Χθες το πρωί, λοιπόν, υπήρξε μία μικρή συγκέντρωση στην πλατεία δημαρχείου, ωστόσο η συμμετοχή των υπαλλήλων δεν ήταν η προσδοκώμενη.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στους δήμους ανά τη χώρα είναι…τα ίδια των τελευταίων χρόνων. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, ζητούν τη μονιμοποίηση συναδέλφων τους που εργάζονται με συμβάσεις, όπως είναι οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ, οι σχολικές καθαρίστριες κ.ά.

Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται εδώ και δεκαοκτώ-είκοσι χρόνια στον δήμο αλλά δεν έχουν την ηρεμία της μόνιμης εργασίας, όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του δήμου της Ρόδου, κα Ντέπη Μιχαηλίδη. Επίσης, ζητούν την επαναφορά του δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού ενώ αύξηση στον μισθό τους έχουν να δουν από το 2010, τη στιγμή που ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο 28-30%.

Όπως λέει η κα Μιχαηλίδη, αδυνατούν να βγάλουν τον μήνα και όλα αυτά έχουν να κάνουν με την ανάγκη της στήριξης των δημόσιων υπηρεσιών καθώς αφήνουν τις υπηρεσίες χωρίς προσωπικό γιατί ο στόχος τους, όπως τονίζει, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. «Διεκδικούμε μία καλύτερη ζωή για τον 21ον αιώνα που ζούμε», αναφέρει.

Σχετικά με το κάλεσμα του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ρόδου, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη να τηρούν τους νόμους, δήλωσε η κα Μιχαηλίδη: «Όποιος δήμαρχος και να έρθει, όποια δημοτική αρχή και ν’ αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, και τα επόμενα και τα προηγούμενα, ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τον νόμο.

Ένας νόμος που είναι αντιλαϊκός, ακόμα και αντεργατικός, δυστυχώς ο υπάλληλος πρέπει να τον εφαρμόσει γιατί, δυστυχώς, θα έχει ποινικές ευθύνες. Μ’ αυτή, λοιπόν, τη λογική, το δημόσιο έχει μία συνέχεια.

Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται, οι νόμοι υπάρχουνε και είναι πάντοτε απέναντί μας. Φυσικά, οι πολιτικοί όλοι έχουν την ευθύνη να πάρουν αποφάσεις απέναντι σ’ έναν νόμο που δεν δέχονται. Και εκεί είναι το ζήτημα: τι θα κάνει ο επόμενος δήμαρχος ή τι έκανε ο προηγούμενος. Αν δεχόμαστε ότι αυτό που λέει η κυβέρνηση πρέπει να το εφαρμόσουμε».

Τέλος, μετά την ορκωμοσία, αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον κ. Κολιάδη για να του καταθέσουν τα αιτήματά τους και παράλληλα περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα Δικαστήρια.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»