Τα βήματα μίας νέας εποχής ήταν το θέμα στο Προσκοπικό Συνέδριο της περιφέρειας Δωδεκανήσου

Τα βήματα μίας νέας εποχής ήταν το θέμα στο Προσκοπικό Συνέδριο της περιφέρειας Δωδεκανήσου

Τα βήματα μίας νέας εποχής ήταν το θέμα στο Προσκοπικό Συνέδριο της περιφέρειας Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2051 ΦΟΡΕΣ

Το ετήσιο Συνέδριο Προσκόπων Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το «παρών» έδωσαν τα ενήλικα στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης Ρόδου, Σύμης, Καλύμνου και Λέρου.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής περί του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου:

«Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησε ο γενικός έφορος του Σώματος Ελλήνων προσκόπων κ. Δημητρόπουλος Σταύρος, ο οποίος απένειμε επαίνους στα ενήλικα στελέχη για την ουσιαστική συνεισφορά τους στις πυρκαγιές του καλοκαιριού στο νησί μας.

Με την παρουσία του τίμησε το συνέδριο και ο υφυπουργός Ναυτιλίας κος Ιωάννης Παππάς, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε πόσο σημαντικά είναι τα ιδεώδη του προσκοπισμού και ο ρόλος του στη σημερινή κοινωνία καθώς και σε όλες τις ανάγκες που προκύπτουν.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο ήταν:

1) Ο απολογισμός και η αξιολόγηση του Προσκοπικού Έργου της προηγούμενης προσκοπικής περιόδου 2023 της ΠΕ.

2) O προσδιορισμός των στόχων και των ενεργειών (Πρόγραμμα Δράσης και Σχέδιο Ανάπτυξης της νέας προσκοπικής περιόδου 2024.

3) Η Αναθεώρηση του Προσκοπικού Προγράμματος η οποία είναι σε διαδικασία διαβούλευσης.

4) Τέλος, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα τις μορφές βίας που στόχο είχε να προβληματιστούν, να κατανοήσουν και να αναγνωρίσουν τις διαφορετικές μορφές βίας αλλά και να συζητήσουν τους τρόπους αντιμετώπισής τους, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να συμβάλουν στην εξάλειψή της.

Τα πορίσματα του Συνεδρίου ήταν:

• Νέες προσκοπικές δράσεις γεμάτες γνώσεις και εμπειρίες.

• Εκπαιδεύσεις των ενήλικων στελεχών της περιφέρειάς μας.

• Δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου είχαμε την πολύτιμη συνεισφορά και υποστήριξη συνεργατών και φορέων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνική λειτουργό κα Παπαλέξη Νάντια από το κέντρο ΚΕΔΙΑΘ για την ουσιαστική εισήγησή της και οργάνωση του βιωματικού εργαστηρίου όπου συμμετείχαν οι βαθμοφόροι με θέμα «Μορφές βίας και η αντιμετώπισή τους».

Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά τη σημαντική υποστήριξη των ακτοπλοϊκών εταιρειών Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways για τη χορηγία των εισιτηρίων των Βαθμοφόρων - Συνέδρων που ήρθαν από Κάλυμνο.

Ευχαριστούμε την ΒΑΠ Κουγιός για την προσφορά αναψυκτικών.

Σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο είχε όμως και η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης της περιφέρειας Προσκόπων Δωδεκανήσου την οποία ευχαριστούμε θερμά που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή προσφοράς και υποστήριξης των δράσεων της περιφέρειάς μας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους βαθμοφόρους που συμμετείχαν στο συνέδριο και είχαμε έναν ουσιαστικό και επικοδομητικό διάλογο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Προσκοπική Κίνηση, η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών της, εδώ και 110 χρόνια, εφαρμόζει έμπρακτα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου