Φλας στο παρελθόν, 1963: Ζωηρά τουριστική κίνησης εις Ρόδον κατά τας εορτάς

Φλας στο παρελθόν, 1963: Ζωηρά τουριστική κίνησης εις Ρόδον κατά τας εορτάς

Φλας στο παρελθόν, 1963: Ζωηρά τουριστική κίνησης εις Ρόδον κατά τας εορτάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 289 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3807

ΖΩΗΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΕΟΡΤΑΣ
ΠΟΙΑ ΠΛΟΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ
Κατά το επικείμενον δεκαπενθήμερον του Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα σημειωθή εις Ρόδον ζωηρά τουριστική κίνησις. Εκατοντάδες επισκεπτών αναμένονται εις τα ξενοδοχεία της Ρόδου διά τας εορτάς.

Ήδη δε ωρισμένα εξ αυτών έχουν μετακαλέσει καλλιτέχνας και ορχήστρας διά την ψυχαγωγίαν των ξένων. Μεταξύ αυτών το «Γκράντ Οτέλ» ανήγγειλεν ήδη ότι θα έχη ορχήστραν και ειδικόν πρόγραμμα θα οργανώση δε ρεβεγιόν και άλλας εκδηλώσεις.

Παραλλήλως ανηγγέλθη ότι κατά το 15θήμερον θα καταπλεύσουν 5 τουριστικά σκάφη εκτάκτως με ξένους περιηγητάς. Ούτω την 23ην αναμένεται το Τρανσυλβάνια την 25ην θα καταπλεύση το Μπερνίνα την 26ην θα έλθουν το Ακρόπολις και Γεντίσβο και την 30ήν αναμένεται το Ρόδος.

ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΑΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΤΑ «ΙΕΡΑΞ» ΚΑΙ «ΣΦΕΝΔΟΝΗ»
ΕΠΕΒΑΙΝΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΔΟΚΙΜΟΙ
Κατέπλευσαν χθες εις τα ροδιακά ύδατα τα ελληνικά αντιτορπιλλικά Ιέραξ και Σφενδόνη των οποίων επέβαινον οι άνδρες της Σχολής Δοκίμων του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού.

Τα δύο πολεμικά παρέμεινον επί τινας ώρας εις Ρόδον και κατά την διάρκειαν της παραμονής των εδόθη η ευκαιρία εις τους δοκίμους να εξέλθουν και να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της Πόλεως.
Τα δύο αντιτορπιλλικά απέπλευσαν εκ Ρόδου μετά την μεσημβρίαν.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΕΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΕΑΣ
Αναμένονται σήμερον 7.500 ελαιοδενδρύλλια ενώ έτερα 7.500 θα εκφορτωθούν εις Κω. Προ ημερών γνωστόν, παρελήφθησαν εις Ρόδον και Κω 13.000 δενδρύλλια, ως ανεκοινώθη δε αναμένονται έτερα 16.000 ελαιοδενδρύλλια το Σάββατον. Συνολικώς η ΕΓΣΔ θα παραλάβη 44.500 δενδρύλλια ελαίας 5.500 ροδακινέας κ.λπ. Τα δενδρύλλια αυτά διανέμονται εις τους δηλώσαντας παραγωγούς.

Εκηδεύθη χθες ο Γ. Τσοπανάκης
Μετά πολλών εκδηλώσεων πένθους εκηδεύθη χθες εις Σάλακον ο Γεώργιος Τσοπανάκης πλήρης ημερών, αφού ηυτύχησε να ίδη τα τέκνα του αποκατεστημένα και κατέχοντα επιζήλους θέσεις εν τη Κοινωνία.

Κατά την κηδείαν, την οποίαν παρηκολούθησε πλήθος κόσμου εκ Ρόδου, παρευρίσκετο και ο υιός του εκλιπόντος κ. Αγαπητός Τσοπανάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και τα άλλα τέκνα του. Προς την οικογένειαν του εκλιπόντος η «Ροδιακή» εκφράζη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια.

- Το Γραφείον ΕΡΕ Ρόδου και η Διευθύντρια αυτού δις Σπανού, διέθεσεν αντί στεφάνου εις μνήμην Γεωργίου Τσοπανάκη 200 δρχ. εις τον Οίκον Ευγηρίας.

ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΔΕΗΣΙΣ ΔΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΕΛΑΣ»
Μετά πάσης επιβλητικότητος ετελέσθη εις τον ιερόν ναόν του Ευαγγελισμού επιμνημόσυνος δέησις υπέρ των θυμάτων του κομμουνιστικού κινήματος κατά τον «Δεκέμβρη» του 1944.

Εις την δέησιν εχοροστάτησεν ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων μετέσχον δε ο Νομάρχης κ. Ιωάννου ο Ανώτερος Διοικητής κ. Τζάντζος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Κυπριώτης, ο Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος κ. Λιβανός, και άλλοι επίσημοι, καθώς και προϊστάμενοι υπηρεσιών αντιπροσωπείαι οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Τιμάς απέδιδον η φιλαρμονική του Δήμου και τμήμα εξ ανδρών της Χωροφυλακής του Αεροπορικού Αποσπάσματος και του Λιμεναρχείου.
Μετά το πέρας της δεήσεως εδόθη εις το Δημοτικόν Θέατρον διάλεξις με θέμα σχετικόν οργανωθείσα παρά της Ομοσπονδίας Εφέδρων Κρήτης-Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!