Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Ροδίτισσα Μαριάννα Παπακωνσταντίνου

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Ροδίτισσα Μαριάννα Παπακωνσταντίνου

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Ροδίτισσα Μαριάννα Παπακωνσταντίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5408 ΦΟΡΕΣ

Στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (21 & 22 Δεκεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθετική επιμέλεια Ισίδωρου Σιδέρη και μουσική διεύθυνση Κάτιας Μολφέση), μουσικοί, χορευτές, ανάμεσά τους και η ταλαντούχα Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, ηθοποιοί και τραγουδιστές συμπράττουν επί σκηνής υπηρετώντας θεαματικά τη δραματουργία.

Θεατρικά κοστούμια, μακιγιάζ, φωτισμοί, συμβολικά αντικείμενα και βέβαια άξιοι και δημοφιλείς λυρικοί ερμηνευτές, όπως η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση κι ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης, αναδημιουργούν το οπερατικό κύκνειο άσμα του Μότσαρτ δίνοντας έναν τόνο πνευματικότητας αλλά και παραμυθιού στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ είναι ο συνθέτης που με τον «Μαγικό Αυλό» προσγειώνει το παραμύθι στην πραγματικότητα. Στην παράσταση συμμετέχουν η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ., και η Χορωδία Δήμου Αθηναίων.

Η Ροδίτισσα Μαριάννα Παπακωνσταντίνου αυτό τον καιρό ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διδάσκει σε ερασιτεχνικές σχολές χορού ενώ παράλληλα συμμετέχει σε έργα και πολιτιστικά δρώμενα που παρουσιάζονται σε διάφορες πολλές της Ελλάδας καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ.

Η προσφορά της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού μας επισφραγίζεται τα τελευταία 6 χρόνια με την μεγάλη διοργάνωση του “Dance Summer Camp”, που έχει καθιερωθεί κάθε καλοκαίρι.

Η συνεργασία της με σπουδαίους καθηγητές, χορευτές και χορογράφους δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό, να μυηθούν και να εξελιχθούν στην τέχνη του χορού.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας