Ημερίδα στη Ρόδο την Παρασκευή για τις νέες αλλαγές στον δήμο

Ημερίδα στη Ρόδο την Παρασκευή για τις νέες αλλαγές στον δήμο

Ημερίδα στη Ρόδο την Παρασκευή για τις νέες αλλαγές στον δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 962 ΦΟΡΕΣ

Σύσσωμη η νέα δημοτική αρχή Ρόδου, με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, αναμένεται να παρακολουθήσει την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, για ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που έχει επιφέρει στη λειτουργία των δήμων ο νέος νόμος 5056/2023, του υπουργείου Εσωτερικών.

Καταρχάς, οι ημερίδες αυτές έχουν πραγματοποιηθεί ήδη από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε διάφορους δήμους ανά τη χώρα. Ενόψει, λοιπόν, της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής σε λίγες ημέρες, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος θεώρησε ότι η παρακολούθησή της θα συμβάλει τα μέγιστα στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία των στελεχών της. Έτσι, απηύθυνε πρόσκληση στην Ένωση να έρθει και στη Ρόδο.


Ο λόγος, βέβαια, δεν είναι άλλος από το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ το οποίο ως γνωστόν έχει φέρει…«τα πάνω-κάτω» στους δήμους: καταρχάς, από μόνη της η κατάργηση, από την 1η Ιανουαρίου, Νομικών Προσώπων που είχαν ταυτιστεί με την πορεία του δήμου της Ρόδου (και προ και μετά Καλλικράτη) επί δεκαετίες, απαιτεί την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αιρετών που θ’ αναλάβουν ως πολιτικοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών πλέον αυτών του δήμου.


Δεν είναι, όμως, μόνο η κατάργηση των Νομικών Προσώπων, αφού το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει πολλές αλλαγές, όπως την κατάργηση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και τη δημιουργία μίας… «υπερ-επιτροπής»! Αλλαγές επιφέρει και στον νευραλγικό τομέα της Πολιτικής Προστασίας και γενικά αλλάζει ο τρόπος διοίκησης των ΟΤΑ.


Σημειώνεται, τέλος, ότι, εκτός από τους αιρετούς, την ημερίδα της Παρασκευής έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και υπηρεσιακοί και συγκεκριμένα οι διευθυντές και οι τμηματάρχες των υπηρεσιών του δήμου, όπως, βέβαια, και η κα Άννα Παρασκευοπούλου η οποία, ως γνωστόν, αναμένεται να είναι η επόμενη γενική γραμματέας του δήμου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη