Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε η υπόθεση ηλικιωμένης στη Ρόδο που μεταφέρθηκε με... αυτοκίνητο - κλούβα

Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε  η υπόθεση ηλικιωμένης στη Ρόδο  που μεταφέρθηκε με... αυτοκίνητο - κλούβα

Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε η υπόθεση ηλικιωμένης στη Ρόδο που μεταφέρθηκε με... αυτοκίνητο - κλούβα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4339 ΦΟΡΕΣ

Να δοθεί άμεση λύση για το πρόβλημα που προέκυψε και το οποίο αφορά τη μεταφορά ασθενών, οι οποίοι λαμβάνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν με συμβατικά οχήματα στο σπίτι τους, παρά μόνο με ασθενοφόρο, ζητούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας.

Το πρόβλημα αυτό που έχουν αντιμετωπίσει (και θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια) δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας, ξεκίνησε να παρουσιάζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες (έπειτα από την αποχή των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που υποστηρίζουν ότι δεν είναι έργο της υπηρεσίας τους η μεταφορά τέτοιων περιστατικών αλλά του νοσοκομείου) και αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες μέρες αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, από το ΕΚΑΒ, την διοίκηση του Νοσοκομείου ή το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε τι απάντησε το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ αναφορικά με το θέμα

Όπως κατήγγειλε στη «Ροδιακή» η οικογένειά της, η περιπέτεια της 85χρονης μητέρας τους, ξεκίνησε όταν πήραν το εξιτήριο από την καρδιολογική κλινική και έπρεπε να τη μεταφέρουν στο χωριό Σάλακος όπου διέμεναν.

«Η μητέρα μου μπήκε στο νοσοκομείο με αρρυθμίες – είπε στη «Ροδιακή» ο γιός της. Έχει υποστεί εγκεφαλικό. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της καρδιολογικής του νοσοκομείου μας, έκαναν ότι μπορούσαν οι άνθρωποι και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

Όταν την κατεβάσαμε με το καροτσάκι στην είσοδο, ζητήσαμε από τους αρμόδιους να καλέσουν ασθενοφόρο για να την πάμε στο σπίτι της. Μας είπαν όμως ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο για τέτοια περιστατικά!

Θεωρήσαμε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να ευσταθεί και πήραμε εμείς το 166 και το ΕΚΑΒ. Τότε μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια διακομιδή. Μας είπαν για απεργία και διάφορα τέτοια που δεν μας αφορούν εμάς. Κάποιοι άλλοι μας συμβούλευσαν να καλέσουμε ιδιωτικό ασθενοφόρο και να πληρώσουμε.

Προσπαθήσαμε αλλά μας είπαν κι από κει ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο για χθες.
Βρεθήκαμε σε απόγνωση! Πως να βάλουμε μια γυναίκα, τέτοιας ηλικίας και με τέτοια πάθηση να συμβατικό αυτοκίνητο;

Έτσι λοιπόν, υποχρεωθήκαμε να πάμε την μητέρα μας με το επαγγελματικό αυτοκίνητο – κλούβα, αφού βάλαμε ένα πρόχειρο στρώμα στο πίσω μέρος! Όλα αυτά είναι απαράδεκτα και τριτοκοσμικά. Και για τον λόγο αυτό δημοσιοποιούμε την καταγγελία. Για να βρεθεί λύση. Και να μη βρεθεί ποτέ ξανά στη θέση τη δική μας άλλος ασθενής.
Καλές γιορτές ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο και καλή φώτιση σε αυτούς που πρέπει».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»