Φλας στο παρελθόν, 1963: Σήμερον θα καταβληθούν επιδόματα εις ανέργους

Φλας στο παρελθόν, 1963: Σήμερον θα καταβληθούν επιδόματα εις ανέργους

Φλας στο παρελθόν, 1963: Σήμερον θα καταβληθούν επιδόματα εις ανέργους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 388 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3818

ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Σήμερον από της 4ης μέχρι της 7.30 απογευματινής η συσταθείσα ειδική επιτροπή θα χορηγηθή εις τους δικαιούχους τα έκτακτα επιδόματα λόγω των Εορτών. Η εν λόγω επιτροπή θα χορηγή τα επιδόματα εις το Εργατικόν Κέντρον Δωδεκανήσου. Επίσης η επιτροπή θα χορηγήση έκτακτα επιδόματα εις τους δικαιουμένους το προσεχές Σάββατον.

Εν τω μεταξύ διευκρινίζεται ότι οι επιδοτούμενοι άνεργοι των οποίων η επιδότησις έληξεν από 1ης Μαΐου μέχρι της 14ης Δεκεμβρίου 1963 δικαιούνται εκτάκτου επιδόματος ανεργίας.

ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ 595.000 ΔΡΧ. ΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΙΝ ΕΡΓΩΝ
Υπό του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου εξεδόθησαν χρηματικά εντάλματα συνολικής αξίας 595.000 δρχ. διά την χρηματοδότησιν εκτελουμένων έργων εις Δήμους και Κοινότητας του Νομού, βάσει του προγράμματος κοινωφελών έργων 1963.

Οι χρηματοδοτούμενοι Δήμοι και Κοινότητες είναι οι εξής: α) Δήμος Ρόδου δρχ. 500.000 ως β’ δόσις του χορηγηθέντος δανείου διά την κατασκευήν εξωτερικού δικτύου υδρεύσεως εις ακραίους συνοικισμούς της πόλεως.

β) Εις Κοινότητα Δαματριάς 40.000 δρχ. ως β’ δόσις διά την συνέχισιν του έργου υδατοδεξαμενής υδρεύσεως,

γ) Εις Κοινότητα Σορωνής δρχ. 50.000 ως β’ δόσις διά την συνέχισιν του έργου υδατοδεξαμενής υδρεύσεως και δ) εις Κοινότητα Μαριτσών δρχ. 5.000 ως β’ δόσις δι’ εκτέλεσιν του έργου κατασκευής κοινοτικών αφοδευτηρίων.

Παρ’ ολίγον θα έκλεβε 40.000 ο διαρρήκτης της Παλ. Αγοράς
Αι αστυνομικαί αρχαί της Ρόδου εξακολουθούν τας ανακρίσις διά την διελεύκανσιν της υποθέσεως της διαρρήξεως του καταστήματος της αντιπροσωπείας Ιωαννίδη.

Μετά την διαπίστωσιν του ιδιορρύθμου τρόπου της διαρρήξεως του καταστήματος, εξηκριβώθη ότι ο δράστης αφήρεσε και ποσόν 500 δραχμών το οποίον εύρεν εις ένα συρτάρι. Εγνώσθη όμως ότι την προηγουμένην νύκτα υπήρχον εις το ίδιον συρτάρι 40.000 δραχμαί και τας είχον μετακινηθεί διά λόγους ασφαλείας.

Πιθανώς ο διαρρήκτης να γνώριζε την ύπαρξιν του ποσού αυτού ή ενδέχεται να εκινήθη εις την τύχην γνωρίζων ότι η αντιπροσωπεία Ιωαννίδη έχει μεγάλην κίνησιν και προσδοκών ότι θα εύρισκε πολλά χρήματα.

Η Ασφάλεια Ρόδου, η οποία προσφάτως συνέλαβεν επ’ αυτοφόρω δύο άλλους νεαρούς και απείρους διαρρήκτας έχει καταλήξει ήδη εις ωρισμένα συμπεράσματα περί της μεθόδου του διαρρήκτου αυτού και ενεργεί βάσει αυτών.

ΚΑΤΕΣΤΑΛΗ Ο ΕΚΔΗΛΩΘΕΙΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ
Ως ανεκοινώθη υπό του Νομοκτηνιάτρου Στουραΐτη κατόπιν των ληφθέντων υγειονομικών μέτρων περιεστάλη και κατεστάλη η εκδηλωθείσα εστία αφθώδους πυρετού εν τω λοιμοκαθαρτηρίω Ρόδου, εξακολουθούν όμως να ισχύουν τα ληφθέντα περιοριστικά μέτρα τα οποία θα αρθούν κατόπιν νεωτέρας αποφάσεως της Νομαρχίας.

ΕΠΕΚΥΡΩΘΗΣΑΝ ΑΙ ΕΚΛΟΓΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΥ
Δι’ αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Ρόδου επεκυρώθησαν αι διενεργηθείσαι την 22αν Δεκεμβρίου εκλογαί εις την Κοινότητα Καλάθου Ρόδου προς ανάδειξιν τριών τακτικών κοινοτικών συμβούλων.

Διά της αυτής αποφάσεως του Ειρηνοδικείου ανακηρύσσονται ως τακτικοί κοινοτικοί σύμβουλοι της ανωτέρω κοινότητος οι εκλεγέντες:
1) Μιχαήλ Θεοδωρίδης του Αβραάμ
2) Λεωνίδας Θεοδωρίδης του Μιχαήλ και
3) Κυριαζής Κυρανιάς του Γεωργίου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!