Πάνω από 400 κρουαζιερόπλοια το 2024 στο λιμάνι της Ρόδου - Το πρόγραμμα

Πάνω από 400 κρουαζιερόπλοια το 2024 στο λιμάνι της Ρόδου - Το πρόγραμμα

Πάνω από 400 κρουαζιερόπλοια το 2024 στο λιμάνι της Ρόδου - Το πρόγραμμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11901 ΦΟΡΕΣ

Πάνω από 400 θα είναι οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στα χέρια του το Γραφείο Ασφαλείας λιμένα Ρόδου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, αριθμός που θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός, αν λάβει κανείς υπόψη του τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει στην κρουαζιέρα ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Μετά τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα την Παρασκευή και το οποίο στάλθηκε σε όλους τους ναυτιλιακούς πράκτορες, προκύπτει ότι ο αριθμός των προσεγγίσεων για το 2024 ανέρχεται σε 413.

Σε αυτές περιλαμβάνονται και περίπου 40 προσεγγίσεις του κρουαζιερόπλοιου Blue Sapphire, το οποίο θα ξεκινήσει την άνοιξη τα ταξίδια του προς τα ελληνικά νησιά με επιβάτες Τούρκους τουρίστες, στο πλαίσιο του ανοίγματος της γραμμής Τουρκίας που συμφωνήθηκε πρόσφατα ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», το κρουαζιερόπλοιο θα ξεκινήσει τα ταξίδια του στις 17 Μαΐου και θα τα πραγματοποιεί μέχρι τον Οκτώβριο, εκτελώντας δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Τα ταξίδια θα είναι τριήμερης διάρκειας και θα περιλαμβάνουν τα νησιά Ρόδο, Κω και Λέρο, ενώ το Blue Sapphire θα ξεκινά από το Τσεσμέ της Τουρκίας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη νέα χρονιά, «ποδαρικό» δεν θα κάνει στο λιμάνι μας το κρουαζιερόπλοιο Poesia, όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά το κρουαζιερόπλοιο Viking Saturn που θα καταπλεύσει στη Ρόδο το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ώρα 7 το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατάπλους του Poesia στις 14 του μήνα ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας χρονιά να είναι το Viking Saturn, το οποίο θα καταπλεύσει και πάλι στη Ρόδο στις 28 Ιανουαρίου.

Αυτές οι δύο προσεγγίσεις θα είναι και οι μοναδικές τον πρώτο μήνα του έτους.

Αναλυτικά οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων το 2024, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι οι εξής:

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου