«Πήγα να πάρω τα χρήματα που μου χρωστούσε, δεν τον λήστεψα»

«Πήγα να πάρω τα χρήματα που μου χρωστούσε, δεν τον λήστεψα»

«Πήγα να πάρω τα χρήματα που μου χρωστούσε, δεν τον λήστεψα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2638 ΦΟΡΕΣ

Αυτό ισχυρίστηκε ο 38χρονος κατηγορούμενος για τέσσερα αδικήματα

«Πήγα να πάρω τα χρήματα που μου χρωστούσε και δεν τον λήστεψα»! Αυτό ισχυρίστηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στον ανακριτή Ρόδου ο 38χρονος που κατηγορείται ότι έσπασε την πόρτα του σπιτιού 41χρονου, μπήκε μέσα και εκεί με την απειλή μαχαιριού τού αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο!

Ο κατηγορούμενος για τέσσερα αδικήματα, αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πιο αναλυτικά, ο 38χρονος κατηγορείται για:

• Ληστεία με σωματική βία και απειλές, ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής.

• Οπλοφορία μαχαιριού.

• Φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

• Παραβίαση οικιακής ειρήνης.

Έτσι, χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος είπε, πως ο 41χρονος τού χρωστούσε το ποσό των 300 ευρώ και την ημέρα του επεισοδίου πήγε σπίτι του για να δει πότε θα του τα επιστρέψει. Εκεί και με τον 38χρονο, όπως ισχυρίστηκε να κρατάει μόνο το κινητό του τηλέφωνο, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν.

Στην προσπάθειά του να φύγει από το σπίτι, ο 38χρονος χτύπησε λίγο περισσότερο την πόρτα του σπιτιού του 41χρονου και εκείνη μετακινήθηκε από τους μεντεσέδες.

Ο ίδιος όμως, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι κρατούσε μαχαίρι, κλειδιά ή οποιοδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο, αλλά και ότι έκανε την όποια απειλητική κίνηση σε βάρος του 41χρονου. Μάλιστα ο 38χρονος πρόσθεσε, πως πιθανώς το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε και στο οποίο έχει σιδερένια θήκη, να ήταν αυτό που παραγνώρισε ο 41χρονος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται, πως το περιστατικό έγινε, όπως καταγγέλλει ο 41χρονος, το πρωί του περασμένου Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024, λόγω οικονομικών διαφορών που είχαν οι δύο άνδρες.

Πιο αναλυτικά, όπως ο 41χρονος κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου, οπότε και ο 38χρονος μετέβη στην ευρύτερη περιοχή Αφάντου.

Εκεί βρίσκεται το σπίτι του 41χρονου και σύμφωνα με την καταγγελία, ο 38χρονος έσπασε την πόρτα, μπήκε μέσα, τον απείλησε με μαχαίρι, τον χτύπησε με τα χέρια του και στη συνέχεια του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο, λόγω οικονομικών διαφορών που είχαν μεταξύ τους.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο, ο οποίος όμως σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος προανακριτικά αρνήθηκε ότι συνέβησαν τα όσα του καταλογίζονται, ενώ το ίδιο έκανε και χθες κατά την απολογία του.

Ειδικότερα, ο 38χρονος είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, ότι πράγματι είχε δανείσει κάποια χρήματα στον 41χρονο για να καλύψει τις υποχρεώσεις του και ότι πράγματι στις 6 Ιανουαρίου πήγε σπίτι του για δει αν είναι καλά, αφού όπως είπε, τον καλούσε στο τηλέφωνο και εκείνος δεν απαντούσε.

Ο 38χρονος είχε πει επίσης, ότι επρόκειτο να τον ρωτήσει και για τα χρήματα, πότε σκόπευε να του τα επιστρέψει, όμως ουδέποτε τον χτύπησε ή αφαίρεσε το κινητό του ή έκανε οτιδήποτε άλλο από τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών