Στο εδώλιο 39χρονος που παρέλαβε δέμα με ηρωίνη

Στο εδώλιο 39χρονος που παρέλαβε δέμα με ηρωίνη

Στο εδώλιο 39χρονος που παρέλαβε δέμα με ηρωίνη

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2400 ΦΟΡΕΣ

Δέμα με περισσότερα από 100 γραμμάρια ηρωίνης παρέλαβε 39χρονος, που πρόκειται να δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη Έλληνας, που μαζί με τον 39χρονο τους «βαραίνει» η κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης με τη σύλληψη του 39χρονου, η οποία έγινε στις 10 Μαΐου 2018 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούσαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν, όταν σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στη Λεωφόρο Ρόδου – Καλλιθέας, εντοπίστηκε δέμα που περιείχε πιθανότατα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ως παραλήπτης ο 39χρονος και αφού παρέλαβε το δέμα, προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου πραγματοποίησε έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι μέσα σε αυτό και σε πλαστική συσκευασία που περιείχε καφέ, υπήρχε πιθανότατα ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους εκατόν οκτώ γραμμαρίων (108gr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ο 39χρονος ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικών ουσιών . Σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση με την μορφή της αγοράς, παραλαβής δέματος και κατοχής 103 γραμμάρια ηρωίνης, παρά υπότροπου και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Ο 39χρονος, ο οποίος είναι γνωστός στις Διωκτικές Αρχές της περιοχής μας καθώς και έχει απασχολήσει ξανά για παρόμοια αδικήματα, συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, ο 39χρονος είχε δηλώσει, ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και πως έκανε χρήση από τα 14 του χρόνια, αν και αρκετές φορές είχε επιχειρήσει να απεξαρτηθεί με δικές του δυνάμεις, και δεν τα είχε καταφέρει.

Ο ίδιος είχε πει, πως ενώ για έναν χρόνο ήταν «καθαρός», μόλις αποφυλακίστηκε (ενάμιση μήνα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψή του) τον πλησίασε κάποιος και τον κέρασε πέντε φορές με αποτέλεσμα να «κυλήσει» και πάλι στα ναρκωτικά.

Όταν πήγε στον άνθρωπο αυτόν για να του προμηθεύσει, εκείνος του ζήτησε να του κάνει μία χάρη και να παραλάβει για λογαριασμό του ένα δέμα, που όπως του είπε θα περιείχε 50 γραμμάρια ηρωίνης. Για την εξυπηρέτηση αυτή, θα ελάμβανε 5 γραμμάρια ηρωίνης ως «δώρο».

Ο 39χρονος είχε τονίσει , ότι η συνεχής και πολύχρονη χρήση ναρκωτικών ουσιών είχε μειώσει την αντίληψή του, με αποτέλεσμα εύκολα να μπορεί ο οποιοσδήποτε επιτήδειος να τον εκμεταλλευτεί όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τελικά, ο 39χρονος, μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ. Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια