Έσπασε ξανά ο καταθλιπτικός αγωγός στο κέντρο της Ρόδου

Έσπασε ξανά ο καταθλιπτικός αγωγός στο κέντρο της Ρόδου

Έσπασε ξανά ο καταθλιπτικός αγωγός στο κέντρο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1768 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Σωτήρης Βαγιανός

Για μια ακόμα φορά έσπασε το απόγευμα της Κυριακής, ο καταθλιπτικός αγωγός στο κέντρο της Ρόδου. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κος Σωτήρης Βαγιανός, πρόκειται για την 16η φορά που καταγράφεται παρόμοια βλάβη, σε απόσταση αγωγού 160 μέτρων στο κέντρο της Ρόδου.

Ο ίδιος που ζήτησε συγνώμη εκ μέρους όλων όσων ευθύνονται τα τελευταία χρόνια γι αυτή την κατάσταση, σημειώνει ότι όλα θα τεθούν σε νέα βάση και αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή του:

«Σήμερα για άλλη μια φορά (από ότι ενημερώνομαι) έσπασε ο κεντρικός καταθλιπτικός αγωγός μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας.

Μετά από αυτοψία που έκανα διαπίστωσα πως έχει γίνει παρέμβαση και αποκατάσταση παρόμοιας βλάβης, περισσότερες από 16 φορές στο σημείο, σε μια απόσταση 160 μέτρων συμπεριλαμβανομένου του σημείου μπροστά από το κτήριο της Αστυνομίας.
Εξουσιοδοτημένος και σε απόλυτη συνεννόηση με τον Δήμαρχο μας Αλέξανδρος Κολιάδης προχώρησα στην εντολή για την αποκατάσταση της βλάβης αρχικά, αλλά και την αντικατάσταση του αγωγού τμήματος 200 μέτρων στο σημείο από αύριο κιόλας, το οποίο θα αποτελέσει μέρος της ολικής αντικατάσταση του αγωγού των 2,5 χιλιομέτρων που απαιτείται και θα εκκινήσει τον επόμενο χειμώνα.
Θεωρώ αδιανόητο ένα πρόβλημα 20 χρόνων στην καρδιά της πόλης να αντιμετωπίζεται με «μπαλώματα».
Σας ενημερώνω λοιπόν πως θα εκτελεστούν έργα το επόμενο διάστημα με σκοπό την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης καθώς κρίνεται επιβεβλημένο για την προστασία του περιβάλλοντος της υγείας μας και της αισθητικής της πόλης μας.
Επίσης μετά την σημερινή «χιλιοστή» βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό της Αρχαγγέλου, την οποία πάλι σε αυτοψία σήμερα, που διαπίστωσα την βλάβη του, με τον Αντιδήμαρχο κ Βαρελη Γεώργιο και τον πρόεδρο κ Ικουτα Χρήστο, η οποία αφήνει ξανά το μισό χωριό χωρίς νερό, η ΔΕΥΑΡ με απόφαση της νέας Διοίκησης θα προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση του, έργο που βαλτώνει 10 και πλέον χρόνια, για να λύσει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής που μαζί με την επίσπευση των έργων για την αντικατάσταση του δικτύου από την ΔΕΥΑΡ, αλλά και την επέκταση του δικτύου της υδροδότησης μέσω του Φράγματος Γαδουρα- Δεξαμενή Αγίων Θεοδωρων μέσω της ΠΝΑΙ θα λύσουν οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της Αρχαγγέλου για τα επόμενα 20 χρόνια. Ζήτω συγνώμη εκ μέρους όλων όσων ευθύνονται για αυτή την κατάσταση που επικρατεί.
Σύντομα σε νεο πλαίσιο τα πάντα.»

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου